LG G4c, versiunea „mini” a vârfului de gamă G4, va fi lansată în luna iunie

LG G4c, versiunea

Moda lansării unor telefoane „mini”, care preiau numele şi faima unor modele celebre dar oferă specificaţii mai slabe, a apărut în 2012 şi a molipsit mulţi producători. Unul dintre aceştia este LG, iar dacă sud-coreenii nu s-au hotărât nici acum dacă sufixul potrivit este Mini, S sau C, aceştia păstrează ideea preluării designului modelului de vârf G şi combinarea lui cu specificaţii mai modeste.

Conform unor informaţii neoficiale, familia de terminale „mini” de la LG, care a inclus până acum modelele G2 Mini şi G3 S, va avea de luna următoare un nou membru: G4c. Sufixul „c”, care presupunem că înseamnă „compact”, este acelaşi pe care îl foloseşte şi Sony, însă sud-coreeni nu au preluat, din păcate, şi mai atractiva idee a împachetării unei configuraţii high-end într-o carcasă mai mică.

Informaţiile neoficiale disponibile în acest moment susţin că viitorul LG G4c va oferi un ecran cu diagonală de 5” şi rezoluţie HD, aceeaşi combinaţie de parametri pe care o cunoaştem deja de la modelul G3 S. Platforma hardware va fi construită  în jurul unui procesor Qualcomm Snapdragon 410, o soluţie quad-core cu arhitectură pe 64 biţi, nuclee de procesare ARM Cortex-A53 cu o frecvenţă de tact de 1,2 GHz şi interfaţă grafică Adreno 405.

Conform unor imagini neoficiale, telefonul va oferi tot o carcasă uşor curbată şi un capac posterior cu denivelări romboidale discrete ca modelul de vârf G4, la care se adaugă obişnuitele particularităţi familiare de design mai vechi precum sistemul de control Rear Key sau masca frontală foarte simplă.

Lista de specificaţii va mai include 1 GB de memorie RAM, 8 GB de memorie internă extensibilă, două camere foto cu senzori de 8 MP şi 5 MP, modem 3G şi NFC. Telefonul va folosi platforma Android 5.0, la care se adaugă interfaţa proprie LG UX 4.0.

Conform informaţiilor neoficiale disponibile în acest moment, telefonul va apărea pe rafturile magazinelor la sfârşitul primei săptămâni din iunie şi va avea un preţ de circa 279 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News