LG G5 la vânzare în Dubai cu o săptămână înainte de lansare

16.02.2016
LG G5 la vânzare în Dubai cu o săptămână înainte de lansare

Cei care nu au răbdare până la lansarea lui LG G5 pot chiar acum să îl cumpere, sau cel puţin să intre în posesia unui prototip al telefonului, în cazul în care au drum prin Dubai. Se pare că o versiune de test a noului smartphone de top de la LG a ajuns în mâinile cuiva care locuieşte în Dubai, acesta punându-l deja la vânzare pentru o sumă destul de apropiată de preţul probabil al dispozitivului.

Preţul unui LG G5 înainte de lansare este în acest moment 2500 dirham, echivalentul a 600 de euro, ceea ce nu e o afacere tocmai dezavantajoasă pentru cei care vor să aibă telefonul în primul moment, ba chiar cu câteva săptămâni bune înainte de lansare. Cu toate acestea, nu este clar dacă telefonul care va ajunge în magazine va fi identic cu acesta, sau dacă între dezvoltarea prototipului şi momentul lansării au fost realizate modificări în termeni de design, hardware sau software.

De asemenea, nu este clar dacă dispozitivul într-adevăr poate fi pornit, dacă rulează sistemul de operare şi poate fi folosit în mod obişnuit, dacă după lansare va primi actualizări software, sau dacă este într-adevăr un smartphone LG scăpat pe piaţă sau doar o clonă chinezească. Vânzătorul susţine că a achiziţionat acest telefon din Statele Unite, lucru puţin probabil, având în vedere că fabrica LG se află în Coreea de Sud.

Telefonul pare să confirme însă zvonurile despre LG G5, acesta fiind asemănător cu descrierile disponibile sub formă de zvon de până acum. Butoanele s-au mutat într-adevăr pe laterale, pe spate există un senzor de amprentă circular (deşi descrierile sugerau că era plat, nu ieşit în relief), în partea de sus este amplasat un sistem dual-camera cu focalizare laser şi flash dual-tone, iar partea de jos pare că se poate detaşa pentru a înlocui manual bateria. Vânzătorul nu oferă o listă de specificaţii tehnice.

Vom afla dacă într-adevăr acesta este sau nu adevăratul G5 în doar câteva zile, LG programând evenimentul de lansare al dispozitivului pentru data de 21 februarie, în cadrul Mobile World Congress 2016. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult