LG G8 ar putea înlocui casca audio cu o tehnologie care permite redarea sunetului direct prin sticla ecranului

07.01.2019
LG G8 ar putea înlocui casca audio cu o tehnologie care permite redarea sunetului direct prin sticla ecranului

Motivul pentru care „bretonul” decupat din partea de sus a ecranului încă există la telefoane moderne este nevoia producătorilor de a face loc camerei foto, senzorilor pentru recunoaştere facială, lumină ambientală şi casca audio folosită în timpul apelurilor de voce. Alternative pentru ocolirea acestei limitări de design există, începând cu perforarea ecranului doar în dreptul senzorilor cu importanţă critică, până la soluţii costisitoare cum ar fi glisarea ecranului peste corpul carcasei.

Potrivit specialiştilor în zvonuri OnLeaks, LG vine cu o soluţie şi mai elegantă pentru modelul G8, luând forma unei inovaţii numite “Sound on Display” (SoD). Nu tocmai unică, tehnologia presupune folosirea unui inductor piezoelectric lipit de spatele ecranului folosind adeziv puternic, pentru a induce vibraţii în sticla ecranului. Efectul este transformarea suprafeţei din sticlă într-un difuzor suficient de puternic pentru a face auzite convorbirile de voce.

Întâlnit mai întâi la seria Xiaomi Mi MIX din anul 2016, noul tip de cască audio nu şi-a dovedit în mod categoric avantajele, însă ar putea fi soluţia pentru obţinerea unui design all-screen fără ecran decupat sau perforat.

Rămâne de văzut dacă cei de la LG vor reuşi să lanseze noul smartphone înaintea competiţiei, existând indicii că şi Samsung lucrează la implementarea tehnologiei Sound on Diplay în produsele proprii.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult