LG lansează modelul cu clapetă Wine Smart în Europa

LG lansează modelul cu clapetă Wine Smart în Europa

LG şi Samsung încă lansează smartphone-uri „cu clapetă” în Asia, însă până în prezent aceste terminale nu au ajuns şi în vest. LG face primul pas în această direcţie, anunţând modelul Wine Smart pentru pieţele europene. Cum probabil era de aşteptat, specificaţiile tehnice rămân aproape identice cu cele ale terminalelor similare lansate deja în Coreea de Sud, oferind doar performanţă la nivel entry-level.

Designul lui LG Wine Smart ar putea fi considerat deja retro, acesta fiind parcă extras din reclamele de la începutul anilor 2000. Acesta abordează stilul clamshell, separând display-ul de butoanele alfanumerice cu o balama. Obişnuitele butoane home, recent şi back din Android se găsesc pe rândul de sus, deasupra butonului de navigaţie multifuncţional. Există butoane dedicate pentru cameră, mesaje, agendă şi favorite, cât şi pentru preluarea şi închiderea apelurilor. Introducerea de text şi cifre se face graţie butoanelor clasice cu numere, iar simbolurile se regăsesc ascunse în spatele butoanelor # şi *.

Este clar că acest model de smartphone este dedicat celor care încă nu au făcut tranziţia la touchscreen şi care probabil că nu vor face pasul niciodată. Din acest motiv, nici specificaţiile tehnice nu sunt foarte ridicate, oferind funcţionalitate doar cu puţin mai ridicată decât un feature phone. LG a integrat în Wine Smart un procesor quad-core la 1,1 GHz, un display de 3,2” cu rezoluţie 480 x 320, camere foto de 3 şi 0,3 megapixeli şi baterie de 1.700 mAh. Există 4 GB de spaţiu de stocare intern, 1 GB memorie RAM şi un locaş pentru carduri microSD.

Probabil cele mai performante componente ale sale sunt modemul 4G LTE, conexiunea WiFi compatibilă cu standardele b, g şi n, cât şi modulul Bluetooth 4.1. De asemenea, LG a optat pentru cea mai recentă variantă de Android: 5.1.1. LG Wine Smart va ajunge în Franţa, Italia, Polonia şi alte câteva ţări din Europa în cursul lunii august.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult