LG Nexus 5X review

23.12.2015
LG Nexus 5X review
Construcţie, design

LG are o istorie bine cunoscută în dezvoltarea dispozitivelor Nexus. Modelul 5X este cel mai recent telefon Google dezvoltat sub folosind tehnologia companiei coreene, însă spre diferenţă de modelele precedente, acesta nu mai este adresat celor care doresc un telefon bun şi ieftin. Nexus 5X se aliniază însă în ofertele magazinelor lângă alte dispozitive cu specificaţii similare, alegerea sa fiind mai degrabă condiţionată de preferinţele utilizatorilor pentru sistemul de operare Android în forma sa standard.

Citeşte şi Huawei se apropie de Samsung şi Apple. În 2015 a vândut 100 de milioane de smartphone-uri

Citeşte şi Huawei Mate 8, următorul telefon Nexus a fost surprins în imagini neoficiale

Citeşe şi Yahoo! restricţionează utilizatorilor de ad-block accesul la serviciul Mail

Construcţie, design

În trecut LG a folosit sticla pentru a proteja spatele dispozitivelor Nexus, însă de această dată a optat pentru o construcţie din plastic. Aceasta este uşor rotunjită la margini şi are o textură aderentă foarte plăcută atingerii. Rama telefonului este de asemenea realizată din plastic, însă este o componentă separată. Există un mic spaţiu între cele două componente unde praful ar putea să se depună după câteva luni de utilizare, lucru care i-ar putea deranja pe utilizatorii care aleg să folosească modelul 5X fără o husă de protecţie.

Capacul nu este detaşabil, aşa că bateria nu poate fi schimbată fără a apela la un service. Pe laterala din stânga există un locaş pentru cartela nano SIM, însă nu există posibilitatea de a adăuga carduri microSD pentru a extinde spaţiul de stocare intern. Butoanele power şi cele de volum sunt poziţionate pe laterala din dreapta şi sunt poziţionate confortabil pentru apăsarea cu degetul mare de la mâna dreaptă. Mufa de alimentare USB Type-C se regăseşte în partea de jos a dispozitivului, alături de mufa jack pentru căşti. Pe partea din spate au fost poziţionate camera foto, uşor ieşită în relief, care dispune de blitz dual-tone şi sistem de focalizare cu laser, cât şi un senzor de amprentă circular, uşor de folosit cu ajutorul degetului arătător.

Citeşte şi DOUĂ profiluri pe Facebook pentru fiecare utilizator. Află care este diferenţa între ele

Citeşte şi Facebook, chiar şi fără acces la internet. Administratorii reţelei de socializare au anunţat schimbarea

Privit din faţă, Nexus 5X prezintă un design minimalsit, cu două difuzoare stereo protejate de grile şi o cameră foto frontală în partea de sus. Designul întregului dispozitiv nu iese foarte mult în evidenţă, însă se aliniază la liniile care au consacrat seria de dispozitive Nexus. Sticla de pe partea din faţă a dispozitivului dispune de un tratament oleofobic decent, amprentele putând fi şterse fără mare efort.

Citeşe şi Primele detalii despre Android N: multitasking-ul este o prioritate

Părţi pozitive

Android 6.0 curat
Senzor de amprentă responsiv
Cameră foto bună

Părţi negative

Cablul de încărcare are mufe USB Type-C la ambele capete
Carcasa din plastic
Preţul ridicat

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video