LG Optimus VU, rivalul lui Galaxy Note este prezentat oficial

LG Optimus VU, rivalul lui Galaxy Note este prezentat oficial

LG Optimus VU, smartphone-ul cu aspect de tabletă creat pentru a concura modelul Galaxy Note al celor de la Samsung, a fost prezentat oficial în Coreea şi urmează să ia drumul magazinelor începând cu această primăvară.

LG Optimus VU

Pentru cei care nu ştiau deja, LG Optimus VU încearcă să cucerească audienţa cu un ecran de 5 inch bazat pe formatul 4:3, similar tabletelor din gama Apple iPad.

Dacă nu dăm atenţie aspectului pătrăţos pe care îl conferă întregului telefon, ecranul IPS cu rezoluţie 1024×768 pixeli poate fi un adevărat deliciu pentru internauţi şi amatorii de cărţi în format electronic, unde densitatea de 256 PPI asigură imagini clare dar totuşi uşor lizibile şi pentru cei cu o vedere nu chiar atât de bună.

Datorită ecranului cu rată de aspect 4:3, Optimus VU ajunge să măsoare nu mai puţin de 90.4 mm lăţime, semnificativ mai mult decât cei 83 mm ai lui Galaxy Note. Grosimea de 8.5 mm este o îmbunătăţire faţă de cei 9.7 mm ai lui Galaxy Note, însă asta nu va simplifica cu nimic manevrarea telefonului, al cărui ecran este oricum prea lat pentru a fi cuprins cu degetele unei singure mâini.

Configuraţia lui Optimus VU include un procesor dual-core la 1.5 GHz, bazat pe nucleul Qualcomm Snapdragon MSM8660 şi ajutat de un GPU Adreno 220, respectiv 1 GB memorie RAM. Spaţiul de stocare intern totalizează 32 GB. Deasupra ecranului se află o cameră frontală de 1.3 MP, iar în spate găsim o cameră foto de 8 MP,prevăzută cu suport autofocus şi blitz LED. Alături de interfaţa Wireless N pentru acces la internet, avem de dispoziţie conectivitate DLNA şi o ieşire HDMI pentru vizionarea de filme pe ecranul televizorului. Alimentarea este asigurată de un acumulator Li-Ion cu o capacitate de 2080 mAh.

LG Optimus VU este livrat pentru început cu sistemul Android 2.3 Gingerbread, urmând ca pachetul de actualizare la versiunea Ice Cream Sandwich să fie disponibil la o dată ulterioară. Din păcate LG nu a dezvăluit încă preţul de achiziţie, sau data la care Optimus VU va fi disponibil şi pentru tările europene.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News