LG ne arată Optimus VU, un smartphone cu ecran de 5 inch

08.02.2012
LG ne arată Optimus VU, un smartphone cu ecran de 5 inch

LG Optimus VU pune la dispoziţie un ecran IPS cu rezoluţie 1024×768 pixeli şi format 4:3, asemănător celui folosit de tableta iPad, dar restrâns la o diagonală de 5 inch.

LG Optimus VU

Dispozitivul încadrat de LG în categoria smartphone pare adresat celor cu palme gigantice, care nu doresc să fie recunoscuţi în timp ce ţin telefonul la ureche. Lăsând gluma la o parte, Optimus VU se prezintă drept o alegere interesantă pentru cei care doresc mai multă flexibilitate decât este posibil cu ecranul unui smartphone normal, dar consideră tabletele obişnuite prea incomode pentru a fi purtate peste tot.

Ca şi tabletă, Optimus VU se încadrează fără problemele printre suratele mai mari, oferind un procesor dual-core la 1.5 GHz cu nucleu Snapdragon şi 1 GB memorie RAM, suficientă pentru cam orice scenariu de utilizare. Sistemul de operare livrat este din păcate mai vechiul Android 2.3 Gingerbread, ce va fi actualizat cu siguranţă la mult mai interesanta versiune Ice Cream Sandwich. Dovadă pentru asta sunt cele trei butoane capacitive de sub ecran, cu un design care urmează întocmai conturul replicilor virtuale prezentate în interfaţa sistemului Android 4.0.

În ciuda construcţiei supradimensionate, LG Optimus VU rămâne totuşi un telefon mobil, prevăzut cu conectivitate Wi-Fi N, 3G şi NFC, la care se adaugă o cameră foto cu rezoluţie 8MP.

Mai multe informaţi despre Optimus VU, alternativa LG pentru Samsung Galaxy Note, vom primi cu siguranţă de la MWC, eveniment ce va avea loc la sfârşitul acestei luni la Barcelona.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News