LG Velvet 4G anunțat cu procesor Snapdragon 800 și preț mai mic

28.07.2020
LG Velvet 4G anunțat cu procesor Snapdragon 800 și preț mai mic

LG Velvet a fost lansat cu doar câteva luni în urmă, fiind o variantă mid-range premium de smartphone cu 5G al producătorului sud coreean. Se pare însă că LG dorește să ofere și o versiune Velvet echipată cu antene și modem 4G, care pare să fie și semnificativ mai ieftină. Astfel, acesta ar putea deveni unul dintre cele mai ieftine telefoane cu Android echipate atât cu încărcare wireless, cât și cu rezistență la apă și praf la standard IP68. Singurul dezavantaj? Un hardware învechit.

LG Velvet 4G are un design identic cu cel al modelului 5G

Noul LG Velvet cu 4G pare să fie identic în materie de design și capabilități cu modelul Velvet 5G original. Acesta nu se va putea conecta la rețele 5G, iar performanțele sale în materie de putere de procesare și procesare grafică ar trebui să fie comparabile sau chiar mai bune pe modelul 4G. Motivul este utilizarea unui chipset Snapdragon 845, modelul care s-a regăsit pe smartphone-urile de top în urmă cu mai bine de doi ani, încă de la începutul anului 2018. De altfel, știam că LG pregătește acest model pentru piețele care nu au încă 5G, însă nu ne așteptam ca acesta să ajungă așa repede și în Europa.

În rest, configurația este similară. Avem de a face cu un telefon cu 6 GB memorie RAM, 128 GB stocare, un display Full HD+ de 6,8” cu notch și un sistem cu trei camere pe partea din spate: 48 + 8 + 5 megapixeli. Practic, ai doar două camere „utilizabile”: wide și ultra-wide, cea de-a treia fiind pentru modul portret.

Specificații

  • Display: 6,8”, FHD+, OLED
  • Procesor: Snapdragon 845 (octa-core, 2,8 GHz)
  • RAM: 6 GB
  • Stocare: 128 GB
  • Cameră: 48 MP f/1.8 wide + 8 MP f/2.2 ultra-wide + 5 MP f/2.4 adâncime
  • Cameră frontală: 16 MP f/2.0
  • Card: da, microSD
  • Baterie: 4.300 mAh, încărcare rapidă 30 W, încărcare wireless 10W
  • Conectivitate: 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5
  • Dimensiuni: 167,2 x 74,1 x 7,9 mm
  • Greutate: 180 g
  • Altele: amprentă în display, jack 3,5 mm, difuzoare stereo

Prețul este semnificativ mai mic

Pe hârtie, LG Velvet 4G pare să fie un flagship din 2018, echipat cu o cameră mai limitată în capabilități, cu un ecran mai mare, însă și cu un preț semnificativ mai mic. Cât de mic? Ei bine, dacă modelul LG Velvet echipat cu Snapdragon 765, modem 5G și antene 5G costă 650 de euro, LG Velvet cu Snapdragon 845 și antene 4G costă doar 499 euro. Acesta este compatibil inclusiv cu accesoriile variantei 5G, precum ecranul secundar Dual Screen și styulus-uri produse de Wacom.

lg velvet 4g

Astfel, vedem exact cât de scumpă este tehnologia 5G, care este obligatorie pentru dispozitivele mobile din prezent care vor să folosească chipset-uri moderne. Diferența între un telefon cu 4G și cip high-end de acum doi ani și același telefon cu 5G și cip mid-range din prezent este de 150 de euro la raft. Și asta pentru avantaje doar teoretice, întrucât, în practică, acoperirea 5G nu este foarte răspândită în lume.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult