Lumia 601 – un Nokia C7 adaptat pentru Windows Phone 7?

21.11.2011
Lumia 601 - un Nokia C7 adaptat pentru Windows Phone 7?

Lumia 601 este următorul telefon Nokia cu Windows Phone 7, pregătit pentru lansare la începutul anului viitor.

Frăţiorul mai mic al modelelor Nokia 800 şi Nokia 710 a fost surprins într-o primă imagine de prezentare, afişând un design ce pare a fi împrumutat de la modelul Nokia C7, un handset foarte popular din oferta anului 2010.

Nokia 601

Asemănările dintre Nokia 601 şi mai vechiul C7 nu se opresc doar la aspectul exterior. Întregul modul al camerei foto de 8 MP, complet cu cele două difuzoare externe, pare a fi preluat direct de la modelul Nokia C7.

Din păcate în lipsa mai multor imagini detaliate este greu de spus dacă avem de-a face cu un telefon real, sau doar un fals creat de un fan cu prea multă imaginaţie. Cert este că strategia Nokia de refolosire a componentelor hardware existente pentru includerea în noi modele de telefoane nu este deloc nouă, cel mai recent exemplu fiind chiar vârful de gamă Nokia 800.

Nokia C7

Refolosirea hardware-ului creat pentru generaţia anterioară de telefoane nu este neapărat un lucru rău, dacă ajută la păstrarea preţului în limite rezonabile şi permite totuşi menţinerea performanţelor la un nivel competitiv. Privind pozele obţinute cu Nokia C7 în testele de anul trecut, nu putem să nu remarcăm performanţele excelente demonstrate de camera foto cu rezoluţie 8 MP. Din păcate camera foto de pe Nokia C7 nu oferă autofocus, limitare ce ar putea fi păstrată şi pentru Lumia 601.

Dacă Nokia 601 este sau nu versiunea pentru Windows Phone 7 a lui Nokia C7 vom afla cu certitudine abia la CES 2012, expoziţie care va avea loc la începutul anului viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News