Mate 30 Pro: primul unboxing din lume! Ce se găseşte în cutia noului flaghsip Huawei [VIDEO]

19.09.2019
Mate 30 Pro: primul unboxing din lume! Ce se găseşte în cutia noului flaghsip Huawei [VIDEO]

Noile dispozitive Mate 30 urmează să fie prezentate oficial în această după-amiază, Huawei organizând un eveniment oficial în Munchen. Totuşi, telefoanele sale au fost deja fotografiate, iar multe informaţii despre acestea au ajuns pe internet. Multe dintre modelele prezentate neoficial erau destinate magazinelor pentru standurile de prezentare, însă se pare că cineva a intrat deja în posesia cutiei telefonului şi a filmat chiar şi un unboxing.

Sursa clipului original a fost publicat pe TikTok, faimoasa reţea de socializare care este acum foarte populară în special în China. Cineva are deja un Huawei Mate 30 Pro şi arată cum îl scoate din cutie, în ambalajul original. Din păcate, nu putem vedea cu exactitate şi ce accesorii sunt incluse în pachet, însă dacă ar trebui să ghicim, este vorba despre un încărcător rapid la 40W (sau mai mult), un cablu USB-C şi o pereche de căşti tot pe USB-C.

Noul clip nu dezvăluie nimic nou, însă confirmă leak-urile precedente, mai degrabă. Putem vedea noul ecran „cascadă”, care se prelungeşte pe lateralele telefonului, putem vedea prezenţa unui singur buton fizic, pentru funcţia „power” şi sistemul de patru camere de pe partea din spate, care sunt încadrate într-un modul circular. Mai mult, cutia telefonului menţionează din nou noua cameră pentru filmare numită „SuperSensing Cine Camera”. Desigur, logo-ul Leica este nelipsit, şi acest model fiind realizat în parteneriat cu celebrul producător de echipament foto profesional din Germania.

De altfel, alegerea oraşului Munchen nu este întâmplătoare. Huawei doreşte să dezvăluie noile sale dispozitive de top în ţara de origine a celor mai importanţi parteneri ai săi, cu care colaborează pentru realizarea smartphone-urilor de top din seriile Huawei P şi Huawei Mate.

Un alt clip de pe Weibo prezintă modelul Mate 30 Standard, care vine fără notch la fel de mare, cu butoane de volum fizice şi cu un ecran plat, fără margini curbate.

Huawei va lansa astăzi patru noi dispozitive din gama Mate, dacă leak-urile se dovedesc a fi adevărate, în frunte cu Mate 30 Pro. Alături de acesta, Huawei pregăteşte o ediţie „de lux” Porsche Design, o ediţie high-end de buget, Mate 30 „standard” şi o ediţie mid-range Mate 30 Lite. Toate vor fi echipate cu sisteme cu patru camere foto şi cu noul sistem de operare EMUI 10, bazat pe Android 10.

Din păcate, toate indiciile sugerează că noile smartphone-uri Huawei nu vor fi echipate cu Android-ul de la Google, ci pe varianta Android Open Source Project (AOSP), care vine fără Google Play Services şi implicit fără acces la Play Store şi aplicaţiile Google precum YouTube, GMail şi Chrome. Cele mai recente zvonuri sugerează că acesta va fi motivul pentru care seria Mate 30 nu va fi lansată în anumite ţări din Europa Centrala, precum Germania, Italia sau Franţa. Nu este clar nici dacă Mate 30 Pro sau alte variante ale seriei vor ajunge în România.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult