Meitu, brandul de telefoane pentru „selfie” preluat de Xiaomi, lansează un telefon cu trei camere frontale

22.11.2018
Meitu, brandul de telefoane pentru „selfie” preluat de Xiaomi, lansează un telefon cu trei camere frontale

Nici nu s-a anunţat bine anunţul că Xiaomi va prelua dezvoltarea de smartphone-uri orientate către fanii selfie-urilor de la Meitu, că deja a apărut un nou smartphone sub acest brand în baza de date a TENAA, comisia care aprobă lansarea dispozitivelor electronice din China. Se pare că acesta va fi un model mai special, care păstrează liniile de design ale modelelor mai vechi, însă vin cu ceva ce nu am mai văzut până acum: un sistem triple camera frontal.

Nu este clar dacă acesta este ultimul telefon dezvoltat 100% de Meitu, sau dacă acesta este primul model dezvoltat de către Xiaomi sub acest brand, însă în viitorul foarte apropat, modelul MP1801, testat deja şi aprobat de TENAA va ajunge pe piaţă. Acesta va avea în total cinci camere foto (trei pe faţă şi două pe spate) şi probabil că va oferi o serie de funcţii software avansate pentru captarea şi editarea autoportretelor.

Pe partea din faţă, noul telefon Meitu beneficiază de un senzor de 12 megapixeli, unul de 20 şi unul de 8, sugerând că toate vor fi folosite pentru ceva. Dacă ar fi să ghicim, cel puţin unul dintre acestea va fi folosit pentru realizarea efectului de blur din portrete, unul va fi standard, iar ultimul va fi folosit pentru realizarea de fotografii cu un obiectiv supraangular. Pe partea din spate, Meitu MP1801 vine cu un sistem dual-camera nu foarte pretenţios cu un senzor de 12 şi unul de 8 megapixeli.

Galerie foto

La nivel hardware, telefonul va fi livrat cu un chipset octa-core la 2,6 GHz, cu 8 GB memorie RAM, 128 sau 256 GB stocare şi un ecran OLED Full HD+ cu diagonală de 6,21”. Toate acestea vor fi alimentate de un acumulator de 3.500 mAh. Sub display există şi un senzor de amprentă, o poziţie ciudată pentru 2018, cât majoritatea telefoanelor îl includ fie pe spate, fie direct în ecran.

Nu avem detalii despre data de lansare sau preţ, însă cu siguranţă nu avem de a face cu un model foarte ieftin, chiar dacă este un telefon al unui brand chinezesc. Modelele Meitu din trecut erau lansate la preţuri nu foarte competitive, iar materialele de construcţie erau premium, cu spate din piele şi metal de calitate pe margini.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult