Mesajele SOS, disponibile gratuit pentru utilizatorii iPhone 14 și iPhone 15

16.11.2023
Mesajele SOS, disponibile gratuit pentru utilizatorii iPhone 14 și iPhone 15

Apple a anunțat recent extinderea serviciului său Emergency SOS prin satelit pentru utilizatorii iPhone 14 și iPhone 15, oferind acum patru ani de servicii gratuite de urgență pentru cei care își activează telefonul înainte de 15 noiembrie 2023.

Inițial, Apple oferea acest serviciu gratuit pentru doi ani, începând din momentul achiziționării unui iPhone nou, dar acum perioada a fost extinsă cu încă doi ani.

Serviciul Emergency SOS via satelit le permite utilizatorilor să trimită mesaje de urgență folosind semnalele de sateliți, chiar și în locuri fără semnal de telefonie mobilă sau Wi-Fi. Acesta oferă o modalitate de a contacta serviciile de urgență în caz de nevoie, chiar și în zonele îndepărtate sau fără acoperire de rețea.

Când se poate folosi serviciul SOS de la Apple

În situațiile de urgență, utilizatorii iPhone 14 pot folosi acest serviciu pentru a trimite mesaje către serviciile de urgență prin satelit și pentru a-și partaja locația prin intermediul aplicației Find My. Eficiența serviciului crește în zonele cu cer deschis, în timp ce zonele aglomerate cu obiecte precum clădirile înalte sau copacii pot încetini transmiterea mesajelor.

Kaiann Drance, vicepreședintele Apple de Marketing, a subliniat importanța acestui serviciu, menționând că Emergency SOS prin satelit a ajutat la salvarea vieților în diverse situații, de la accidente auto grave la persoane pierdute în munți.

Serviciul este disponibil atât pentru utilizatorii de iPhone 14, cât și pentru cei de iPhone 15. Pentru a trimite un mesaj de urgență, utilizatorii vor trebui să răspundă la câteva întrebări rapide pentru a furniza informații esențiale și apoi să îndrepte dispozitivul spre cer pentru a trimite mesajul inițial. Acesta va include locația utilizatorului, răspunsurile la întrebările puse, nivelul de încărcare al bateriei telefonului și orice informații medicale adăugate anterior.

Pentru moment, compania a anunțat acest serviciu doar pentru cele mai recente dispozitive lansate, mai exact seria 14 și 15.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult