Viitorul MacBook Pro: Apple vrea să introducă ecranul OLED până în 2026

11.11.2023
Viitorul MacBook Pro: Apple vrea să introducă ecranul OLED până în 2026

Conform ultimelor rapoarte apărute în mediul online, Apple lucrează la un model de MacBook Pro dotat cu ecran OLED. Cu toate acestea, se pare că lansarea noului model va avea loc abia în anul 2026.

În prezent, utilizatorii de Windows au la dispoziție laptopuri cu ecrane OLED, deși numărul lor este limitat și prețurile sunt relativ ridicate. În universul Apple, însă, iubitorii de MacBook-uri ar putea aștepta ceva timp până să vadă implementată această tehnologie. Conform informațiilor actuale, Apple lucrează la un MacBook Pro cu ecran OLED, dar lansarea nu va fi înainte de 2026.

Apple comercializează deja iPhone-uri cu ecran OLED, însă integrarea acestei tehnologii în dispozitive mai mari, precum MacBook Pro 14 și MacBook Pro 16, prezintă anumite provocări, atât din punct de vedere al costurilor, cât și al tehnologiei în sine. Cu toate acestea, un MacBook Pro cu ecran OLED ar oferi un contrast ridicat și culori mai vii comparativ cu ecranele LCD actuale.

Pe ce modele vrea Apple să introducă ecranele OLED

Conform analistului Jeff Pu de la Haitong Intl Tech Research, citat de 9to5Mac, se așteaptă ca Apple să introducă ecranele OLED în modelele MacBook Pro 14 și Pro 16 până în 2026. Totodată, se preconizează că și iPad-ul 12.9 va beneficia de un ecran OLED începând cu anul viitor.

Introducerea ecranelor OLED în gama MacBook Pro ar reprezenta un pas logic pentru Apple, având în vedere că producătorii de laptopuri Windows au început deja să ofere această tehnologie. Pe lângă faptul că ar permite Apple să rămână competitivă pe piață, ecranele OLED ar ajuta la diferențierea mai clară între MacBook-urile standard și cele din gama Pro, adăugând valoare modelelor mai scumpe.

În ultimii ani, diferențele de performanță zilnică dintre un MacBook standard și un Pro au fost minimizate, în special datorită chipseturilor M series dezvoltate de Apple. Cu toate acestea, un ecran OLED ar conferi MacBook Pro un avantaj imediat față de modelele standard, care probabil vor continua să utilizeze display-uri LCD.

Există zvonuri conform cărora și MacBook Air ar putea primi un ecran OLED, însă probabilitatea ca acest lucru să se întâmple simultan cu lansarea modelelor Pro în 2026 este destul de redusă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult