Mi A1, primul smartphone Xiaomi cu sistem Android nemodificat, a fost lansat pentru piaţa europeană

Autori: Adrian Popa, Aurelian Mihai 12.09.2017
Mi A1, primul smartphone Xiaomi cu sistem Android nemodificat, a fost lansat pentru piaţa europeană

Dezvoltat în cadrul programului Android One, Xiaomi Mi A1 este disponibil în 37 de ţări, printre care şi România, în versiuni de culoare roz, negru şi auriu.

Xiaomi Mi A1 este practic identic modelului Xiaomi Mi 5X, exceptând faptul că în loc de interfaţa MIUI 9 ne alegem cu o versiune standard de Android Nougat. Rămâne de văzut în ce măsură este posibilă aplicarea acestui OS şi pe dispozitivele Mi 5X, oferind celor care au apucat deja să îl cumpere o alternativă la pachetul software livrat de Xiaomi ca dotare standard.

Sub ecranul Full HD cu tehnologie IPS, măsurând 5.5”, Xiaomi Mi A1 ascunde chipsetul Snapdragon 625, realizat folosind procesul de fabricaţie pe 14 nm şi ajutat cu o cantitate de 4GB memorie RAM. Configuraţia este completată cu o cameră foto duală (12MP + 12MP şi zoom optic 2x), similară celei întâlnite la vârful de gamă Xiaomi Mi 6. Carcasa metalică în greutate de 165 grame adăposteşte un acumulator de 3080 mAh cu funcţie de încărcare rapidă şi conector USB-C.

Echipat cu versiunea Android 7.1.2 (Nougat), Xiaomi Mi A1 va putea fi achiziţionat în varianta cu 4GB RAM şi 64GB memorie internă la un preţ apropiat sumei de 195 euro, direct din website-ul Xiaomi sau din oferta magazinelor retail partenere.

Tags: