Mi MIX 2S ar putea fi primul model Xiaomi cu încărcare wireless

12.03.2018
Mi MIX 2S ar putea fi primul model Xiaomi cu încărcare wireless

Xiaomi Mi MIX 2S pare să fie dispozitivul care pune gama de smartphone-uri de top ale companiei la acelaşi nivel cu cel al concurenţei din piaţă. Nu numai că acesta va încerca să ofere un display pe aproape toată suprafaţa frontală, însă va adopta şi un sistem dual-camera, un chipset de top, iar mai nou, Xiaomi pare să fi confirmat şi prezenţa tehnologiei de încărcare wireless.

În ciuda faptului că Xiaomi nu a anunţat această capabilitate în mod direct, compania a publicat pe contul de Weibo oficial o imagine promoţională pentru MIX 2S, care anunţă data la care vom vedea dispozitivul: 27 martie, în cadrul unui eveniment care va fi ţinut în Shanghai. Imaginea nu include însă nicio imagine cu telefonul, ci prezintă un simbol cu un fulger, caracteristic electricităţii, deasupra unui obiect circular care ar putea reprezenta un încărcător wireless.

Acesta ar putea fi primul smartphone Xiaomi cu încărcare wireless de pe piaţă, compania chineză aşteptând maturizarea tehnologiei înainte să o integreze în dispozitivele sale. Se pare că porecla de „Apple al Chinei” se potriveşte de minune pentru Xiaomi, compania americană adoptând standardul de încărcare Qi abia anul trecut, odată cu lansarea noilor iPhone 8, 8 Plus şi iPhone X.

Pe lângă încărcare wireless, Xiaomi Mi MIX 2S este aşteptat cu un chipset Snapdragon 845, un ecran OLED de 5,99” cu un mic decupaj în colţul din dreapta sus dedicat camerei foto frontale şi un sistem dual-camera avansat, o premieră pentru gama de smartphone-uri MIX.

Este curios însă faptul că Xiaomi a ales să lanseze modelul MIX 2S în aceeaşi zi în care Huawei, unul dintre cei mai mari rivali ai săi din China, dezvăluie noua generaţie de smartphone-uri P20. Evenimentele vor avea loc însă pe continente diferite, MIX 2S fiind prezentat în ţara-mamă, în timp ce P20 este prezentat la Paris.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult