Microsoft are doi noi parteneri pentru Windows Phone: Lenovo si Xiaomi

18.03.2015
Microsoft are doi noi parteneri pentru Windows Phone: Lenovo si Xiaomi

Indiferent de câte eforturi a făcut Microsoft de-a lungul ultimilor patru ani, platforma software Windows Phone nu a reuşit să acapareze o cotă de piaţă semnificativă care să-i permită să se lupte cu rivalii de la Google sau Apple. Producătorul nu se dă însă bătut, iar pe lista partenerilor săi au apărut două noi companii chineze importante: Lenovo şi Xiaomi.

Un partener important pentru Microsoft atunci când este vorba de tablete, PC-uri şi servere, compania Lenovo nu s-a atins însă de platforma Windows Phone şi a preferat să integreze popularul Android. Într-un final, Microsoft a reuşit să-şi convingă partenerul să testeze platforma sa pentru telefoane, în special în condiţiile în care Windows 10 bate la uşă şi va oferi o integrare bună cu sistemele x86, şi să lanseze primul său telefon Windows Phone.

Conform afirmaţiilor Microsoft, Lenovo îşi va lansa primul telefon motorizat de platforma Windows în cursul acestei veri, produsul urmând să fie disponibil exclusiv pe piaţa chineză. Lenovo a apărut acum un an pe lista partenerilor Windows Phone în momentul în care Microsoft a anunţat eliminarea preţurilor de licenţiere, însă compania a nu a lansat până acum vreun produs bazat pe această platformă. În acest moment nu sunt disponibile mai multe detalii despre viitorul terminal Windows Phone de la Lenovo.

Cel de-al doilea parteneriat, care a fost încheiat cu Xiaomi, este unul ceva mai straniu. Populara companie chineză nu va lansa un telefon bazat pe platforma Microsoft, însă aceasta a intrat în programul de testare Windows Insider şi le va oferi cumpărătorilor terminalului Mi 4 oportunitatea de a instala şi testa alternativa Windows.

Conform declaraţiilor făcute de oficialii companiei, un grup restrâns de utilizatori va primi o imagine specială care va scrisă în memoria internă a telefonului şi care va înlocui versiunea actuală de Android cu Windows 10 Technical Preview. Extrem de atrăgătoare din cauza dimensiunii şi a nivelului de trai în continuă creştere, piaţa chineză este extrem de importantă pentru toţi producătorii de telefoane, iar Microsoft încearcă să culeagă cât mai multe impresii de la utilizatorii Android care reprezintă o majoritate zdrobitoare.

La fel ca în cazul Lenovo, în acest moment nu există mai multe detalii, iar opţiunea va fi disponibilă în cursul lunilor următoare. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News