Microsoft Surface Duo va primi 3 ani de actualizări și bootloader deblocabil

14.08.2020
Microsoft Surface Duo va primi 3 ani de actualizări și bootloader deblocabil

Smartphone-ul Surface Duo de la Microsoft este surprinzător din mai multe puncte de vedere. În primul rând, acesta este primul model de smartphone cu Android de la Microsoft. Apoi, acesta este primul dispozitiv cu două ecrane pe care compania îl lansează, iar în cele din urmă, acesta costă nu mai puțin de 1.399 dolari în SUA. Totuși, probabil cel mai surprinzător lucru despre acest model este faptul că va primi 3 ani de suport software, la fel ca modelele Pixel, dispozitivele OnePlus și, mai nou, telefoanele Samsung.

Surface Duo, telefonul cu două ecrane de la Microsoft va primi suport software extins

Microsoft a confirmat faptul că Surface Duo, noul său smartphone cu Android, care va fi lansat cu versiunea Android 10 preinstalată, va primi trei ani de actualizări pentru sistemul de operare și patch-uri de securitate. Astfel, acest model va ajunge spre finalul perioadei de suport software să ruleze Android 13, probabil prin 2023. Acest lucru este surprinzător pentru că majoritatea producătorilor oferă doar două actualizări importante pentru dispozitivele lor de top, în timp ce majoritatea modelelor din gamele inferioare nu mai primesc actualizări după primul an de la lansare.

Un alt lucru care îi va bucura în special pe cei care preferă să „sape” prin software-ul Surface Duo este faptul că Microsoft va permite deblocarea bootloader-ului. Astfel, cei care se pricep la modificări de Android, vor putea să își personalizeze sistemul de operare după bunul plac, sau vor putea încerca alte versiuni dezvoltate de comunitate.

Desigur, fiind vorba despre un dispozitiv atât de scump, probabil că cei care nu vor să renunțe la garanție nu vor apela la această capabilitate. De altfel, vorbim despre un dispozitiv cu două ecrane, care vine cu o interfață personalizată de Android, care permite interacțiunea cu mai multe aplicații simultan, pe ecrane diferite, sau împărțirea unor aplicații în două pentru funcții separate pe fiecare ecran în parte. Probabil că o versiune de Android „custom” de pe internet nu va oferi de la început aceste capabilități.

Telefonul se lansează pe 10 septembrie în SUA. Nu este clar dacă acesta va fi lansat și în Europa în viitorul apropiat. Cel mai probabil însă, în România, nu îl vom primi, întrucât aici nu se vând oficial nici alte dispozitive din gamele Surface sau Xbox, care fac parte din divizia hardware Microsoft.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult