Modelele iPhone 12 ar putea fi echipate cu baterii mai mici

13.07.2020
Modelele iPhone 12 ar putea fi echipate cu baterii mai mici

În ultimii câțiva ani, Apple a mers într-o direcție ascendentă cu capacitatea bateriilor de pe iPhone-uri. Din acest motiv, cele mai recente modele, iPhone 11, sunt și cele care oferă cea mai bună autonomie de pe smartphone-urile Apple de până acum. Se pare însă că iPhone 12 nu va fi obligatoriu un upgrade la capitolul baterii. Ba chiar capacitatea fiecărui model va fi mai mică decât cea a modelelor din prezent, conform noilor informații.

iPhone 12: baterii mai mici, design mai subțire

Informațiile despre acumulatorii de iPhone 12 vin de la MySmartPrice, publicație din India, care a găsit listate trei modele dedicate diverselor modele de iPhone nelansate încă. Acestea vin în trei dimensiuni, ceea ce sugerează că informațiile pe care le-am primit până acum despre modelele de iPhone 12 de 5,4”, 6,1” Și 6,7” au o bază reală.

Totuși, detaliile neoficiale despre modelele iPhone 12 sugerau și că acestea vor fi mai subțiri, datorită noului design. Astfel, era cumva de așteptat că bateriile ar putea fi reduse în dimensiuni pentru a avea loc în noua carcasă. Modelul cel mai mic, de 5,4” ar putea fi livrat cu un acumulator cu capacitate de puțin peste 2.000 mAh, în timp ce variantele de medie ar putea avea o capacitate mai mică de 3.000 mAh. În cele din urmă, modelul de top, iPhone 12 Pro Max, ar putea avea o capacitate mai mică de 4.000 mAh, și sub cea a lui iPhone 11 Pro Max.

  • iPhone 12 5,4” – 2.227 mAh
  • iPhone 12 Max 6,1” – 2.775 mAh
  • iPhone 12 Pro 6,1” – 2.775 mAh
  • iPhone 12 Pro Max 6,7″ – 3.687 mAh

Autonomia nu va fi obligatoriu mai slabă

Este important de menționat faptul că în ciuda acumulatorilor cu capacitate mai mică, modelele iPhone 12 ar putea avea în continuare o autonomie comparabilă cu generația precedentă. Acesta vor integra procesoare Apple A14 realizate pe procesul de fabricație de 5nm de la TSMC, care va asigura un consum redus de energie. De asemenea, varianta iPhone 12 Max este așteptată să ofere cea mai bună autonomie dintre cele trei, întrucât va folosi un ecran OLED cu rezoluție mai mică și probabil limitat la 60 Hz.

Noile telefoane nu sunt așteptate să fie livrate cu adaptoare de priză în cutie, însă Apple ar putea livra ca accesoriu separat un nou încărcător rapid. Acesta ar oferi putere de 20W la încărcare, fiind cu 2W mai puternic decât încărcătorul rapid livrat cu iPhone 11 Pro și iPad Pro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult