Modelele iPhone 12 ar putea avea prețuri mai mari decât ne așteptam

13.07.2020
Modelele iPhone 12 ar putea avea prețuri mai mari decât ne așteptam

Primele zvonuri care au vorbit despre prețuri în contextul lansării modelelor iPhone 12 spuneau că modelul de bază, cel cu ecran mic, ar putea fi mai ieftin decât iPhone 11. Acum că ne apropiem de lansare, noi detalii neoficiale despre noile smartphone-uri de la Apple sugerează că s-ar putea să nu fie cazul de o ieftinire. Un nou raport publicat de analistul Jeff Pu de la GF Securities sugerează că Apple s-ar putea întoarce la un preț mai mare.

Apple ar putea veni cu prețuri ridicate pentru iPhone 12

iPhone XR a fost lansat la un preț de pornire de 749 dolari americani, însă următorul an, Apple a adus pe piață un model îmbunătățit: iPhone 11, la un preț cu 50 de dolari mai ieftin. Având în vedere că noul iPhone 12 în varianta de bază ar trebui să vină cu un ecran mai mic, zvonurile sugerau că acesta ar putea fi mai ieftin, cu un preț de pornire de 649 dolari. Totuși, Jeff Pu spune că Apple ar putea apela la prețul de 749 dolari din nou.

Acesta spune că motivul din spatele prețului crescut este că acesta nu ar afecta negativ vânzările. Aparent, proiecțiile de vânzări spun că potențialii clienți vor accepta un preț mai mare, întrucât telefonul va prim în plus față de generațiile precedente un ecran OLED, procesor și cameră îmbunătățită și compatibilitate cu rețelele 5G. Totuși, prețul ridicat ar apărea și în contextul în care Apple ar pregăti eliminarea accesoriilor din pachet, o mișcare care ar trebui în teorie să scadă costurile de producție și transport.

Dacă într-adevăr modelul iPhone 12 de bază cu ecran de 5,4” va costa 749 dolari, înseamnă că modelul iPhone 12 Max cu ecran de 6,1” ar putea ajunge la un preț de pornire de 849 dolari. Astfel, diferența de preț între acesta și modelul iPhone 12 Pro cu ecran de 6,1” nu ar mai fi atât de mare, putând încuraja clienții să treacă direct la modelul mai scump, care va integra o cameră mai bună, un ecran OLED mai performant și mai multă memorie RAM.

Modelele iPhone 12 cu 4G ar putea fi mai ieftine

În același timp, încă nu avem informații clare despre posibilitatea unor iPhone-uri fără 5G. Săptămânile trecute auzeam zvonuri despre posibilitatea lansării a două modele de iPhone 12 cu design-ul nou și procesor nou, dar fără capabilități de conectivitate 5G. De asemenea, aceste modele de buget ar fi folosit ecrane LCD, nu OLED. Modelele 4G de iPhone 12 ar putea avea prețuri de pornire de 549 dolari pentru varianta de bază cu ecran de 5,4” și 649 dolari pentru cel de 6,1”.

Modelele iPhone 12 sunt așteptate pentru anunț cândva la începutul lunii septembrie. Apple ar putea amâna anumite variante din cauza problemelor de fabricație cauzate de pandemia de COVID-19. Aceasta nu ar fi prima dată când Apple amână anumite modele de smartphone-uri. iPhone X a fost lansat la două luni după anunțul oficial, în noiembrie, în timp ce iPhone XR a venit cu o întârziere de o lună, în octombrie.

via MacRumors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult