Modelul Galaxy S22 FE ar putea fi anulat, Samsung preferând să construiască mai multe S22 Ultra

20.07.2022
Modelul Galaxy S22 FE ar putea fi anulat, Samsung preferând să construiască mai multe S22 Ultra

Samsung promitea în urmă cu doi ani că va oferi fanilor posibilitatea de a putea cumpăra cele mai recente flagship-uri la prețuri mai accesibile prin intermediul seriei de telefoane Fan Edition. Din păcate însă, această promisiune nu prea a fost îndeplinită. În ciuda succesului modelului Galaxy S20 FE din 2020, în 2021, Samsung a întârziat foarte mult cu modelul S21 FE, încât atunci când a fost lansat, S21 „standard” era deja mai ieftin, iar S22 pe cale să apară. Se pare că aceste întârzieri au dus la anularea modelului S22 FE.

Procesoarele care urmau să fie folosite pe Galaxy S22 FE, reorientate către S22 Ultra

Conform publicației sud coreene The Elec, Samsung a renunțat la planurile de a mai lansa un Galaxy S22 FE în 2022, așa cum ne-am fi așteptat. Acesta ar fi fost o versiune similară cu Galaxy S22 lansat la începutul acestui an, cu un ecran mai mare și procesor Snapdragon, cel mai probabil, dar cu mici diferențe la camere foto, memorie RAM și construcție.

The Elec spune că nu au fost până acum identificate dovezi că un model SM-S900 ar exista sau că ar fi în dezvoltare, iar acesta ar fi trebuit deja să apară pe undeva, în special în pachete software. Galaxy S22 FE ar fi trebuit să se lanseze cândva în această toamnă, deci probabil că inclusiv producția acestui telefon ar trebui să înceapă în viitorul apropiat.

Este posibil ca succesul modelului Galaxy S22 Ultra să fi convins compania să păstreze cipurile pe care le-ar fi folosit pentru dezvoltarea unui model mai ieftin pentru a fabrica mai multe modele mai scumpe. Acele trei milioane de procesoare programate pentru S22 FE ar putea fi acum folosite pentru a dezvolta telefoane de două ori mai scumpe, care încă se vând foarte bine, fiind adresate atât publicului Galaxy S, care vrea întotdeauna cel mai puternic flagship Samsung, cât și fanilor Galaxy Note, datorită stylus-ului inclus.

Se pare însă că eventualul Galaxy S23 FE pentru anul viitor nu este încă un proiect anulat, iar seria FE va continua, chiar dacă în 2022 nu vom primi un nou model de acest gen. Criza cipurilor s-ar putea termina în 2023, conform analiștilor din industrie, ceea ce ar putea asigura destule stocuri pentru ca Samsung să poată dezvolta atât modelele flagship standard, cât și variantele FE.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult