Moto G4 ar putea să rămână fără actualizări software [UPDATE]

19.09.2017
Moto G4 ar putea să rămână fără actualizări software [UPDATE]

Update: Motorola a oferit un răspuns oficial în legătură cu această situaţie. Se pare că materialele originale de marketing au fost eronate, acestea fiind ulterior corectate, fiind eliminată menţiunea sistemului de operare Android O. Se pare că seria de dispozitive G primeşte garantat doar o singură actualizare majoră, la o nouă versiune de Android. Cu toate acestea, Motorola a promis acum actualizarea la Android Oreo şi pentru G4 Plus (nu pe G4 standard), însă fiind un proiect neplănuit, lansarea sa va fi întârziată faţă de alte modele de pe piaţă. (via Phandroid)

Gama Moto G este una dintre cele mai de succes din portofoliul Lenovo, modelele G4 de anul trecut fiind apreciate atât de critici, cât şi de utilizatori. Fiind vorba despre modele bazate pe Android „curat” din seria Moto Pure, toată lumea se aştepta ca acestea să primească update la cel mai recent sistem de operare de la Google, mai ales după promisiunile companiei care garantau acest lucru. Se pare însă că planurile s-au schimbat, menţiunile despre update-ul Oreo fiind acum eliminate de pe site-ul oficial.

Moto G4 a fost lansat cu Android Marshmallow pre-instalat şi a primit update la Android Nougat destul de repede după lansarea acestuia. De asemenea, la lansare, Lenovo promitea actualizări la Android N şi O, deci utilizatorii au cumpărat aceste modele ştiind că cel puţin doi ani se vor bucura de actualizări la cel mai nou sistem de operare Google. Se pare însă că orice menţiune despre update-ul la Android O, actualmente 8.0 Oreo, a dispărut de pe site-ul oficial.

Diverse broşuri disponibile în magazine în preajma lansării spuneau acelaşi lucru, iar Motorola India a confirmat că Moto G4 Plus va primi update la Android 8, însă nu este clar de ce modelul G4 standard nu este inclus în acest update. La nivel hardware, cele două modele nu sunt extrem de diferite, iar noile Moto G5 nu sunt upgrade-uri atât de mari încât noua versiune de Android să nu poată rula în parametri optimi şi pe generaţia precedentă.

Probabil că în urma presiunilor din partea utilizatorilor, Lenovo se va întoarce la promisiunea iniţială, însă cu atât de multe modele noi de smartphone-uri Motorola pe piaţă, probabil că va dura foarte mult timp până când un telefon lansat în urmă cu un an şi jumătate va primi atenţie din partea echipei de dezvoltare software.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult