Moto X Style şi Play acoperă segmentele high-end şi premium mid-range în oferta Motorola

29.07.2015
Moto X Style şi Play acoperă segmentele high-end şi premium mid-range în oferta Motorola

Alături de mid-range-ul Moto G, Motorola a anunţat şi două smartphone-uri din clase superioare, membre ale seriei Moto X. Acestea poartă numele Moto X Style şi Moto X Play, fiind orientate către categorii diferite de utilizatori. Style este destinat celor care doresc un adevărat flagship, cu specificaţii de top şi finisaje pe măsură, în timp ce Play se adresează celor care doresc un telefon cu funcţii avansate la un preţ scăzut.

Moto X Style este modelul care intră în concurenţă directă cu telefoanele de top ale momentului. Acesta vine cu un display uriaş, de 5,7”, rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli), chipset Snapdragon 808 cu CPU hexa-core la 1,8 GHz (acelaşi regăsit şi pe LG G4), 3 GB memorie RAM şi opţiuni de 16, 32 şi 64 GB. Camera foto pare să fie un aspect important al acestui smartphone, Motorola integrând un senzor de 21 megapixeli, obiectiv cu diafragmă f/2.0, autofocus prin detecţie de fază şi un blitz Dual CCT (Color Correlated Temperature). Camera poate înregistra materiale video în 4K cu opţiunea HDR pornită.

Motorola laudă camera folosind testele DxO Mark, care a poziţionat-o pe locul 2 în topul camerelor de smartphone-uri, între Samsung Galaxy S6 de pe locul întâi şi iPhone 6 pe locul trei. Camera frontală foloseşte un senzor de 5 megapixeli, obiectiv wide şi un blitz frontal. Toate modelele de Moto X Style suportă carduri microSD de până la 128 GB, integrează acumulatori de 3.000 mAh şi includ în pachet încărcătorul TurboCharger 25, care poate aduce bateria de la 0 la 34% în 15 minute. Numele Style a fost ales pentru a descrie posibilităţile de personalizare ale acestui smartphone, care va primi separat diverse capace pentru spate. Cel din pachet va fi realizat din plastic cauciucat, însă vor exista altele realizate din lemn sau piele de diverse culori. De asemenea, rama telefonului vine în trei culori distincte. Moto X va veni în versiunea „Pure Edition”, fără contract, la preţul de 399 dolari în Statele Unite, ceea ce sugerează un preţ de 399 euro pe bătrânul continent.

Oferta mid-range superioară, Moto X Play, păstrează câteva caracteristici de la Style, însă le împachetează într-o formă diferită. Display-ul scade la 5,5”, iar rezoluţia la Full HD (1920 x 1080 pixeli), memoria RAM la 2 GB, iar opţiunile de stocare internă rămân doar 16 şi 32 GB. Slot-ul microSD care poate extinde memoria până la 128 GB rămâne însă, la fel şi camera de 21 megapixeli. Din păcate, aceasta este limitată la filmări Full HD, vina fiind atribuită chipset-ului Snapdragon 615, care nu oferă capabilităţi de înregistrare 4K. Şi senzorul de 5 megapixeli de pe faţă este păstrat, însă fără blitz. Acumulatorul de 3.630 mAh sugerează o durată de utilizare extinsă. Spre diferenţă de Moto X Style, varianta Play nu va include un adaptor TurboCharger. Modelul compatibil cu Moto X Play, TurboCharger 15, va fi vândut separat. Preţul pentru acest smartphone va fi de 299 dolari.

Moto X Style va fi disponibil începând cu luna septembrie, în timp ce Moto X Play va veni mai repede, în luna august.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult