Motorola a anunțat Moto G 5G Plus, unul dintre cele mai ieftine telefoane cu tehnologie 5G

07.07.2020
Motorola a anunțat Moto G 5G Plus, unul dintre cele mai ieftine telefoane cu tehnologie 5G

Motorola a anunțat Moto G 5G Plus, primul său smartphone mid-range care oferă conectivitate de generație nouă. Acesta beneficiază de o configurație hardware atractivă și este echipat atât cu camere foto performante, cât și cu un display interesant, care beneficiază de un design neobișnuit: vine cu două perforații pentru camerele foto frontale. Surprinzător este însă prețul, care este semnificativ mai mic decât cel al dispozitivelor concurente din piață.

Motorola livrează un model mid-range cu 5G la un preț accesibil

Moto G 5G Plus este încă un telefon cu raport de aspect 21:9 de la Motorola. Acesta beneficiază de un panel LCD cu rezoluție Full HD+ și diagonală de 6,7”, certificat pentru afișare a conținutului în format HDR10. De altfel, ecranul oferă o rată de împrospătare de 90 Hz, ceva ce nu vedem de obicei pe multe dispozitive mid-range de sub 400 de euro. Acesta este unul dintre puținele telefoane cu decupaj dublu pentru cele două camere, acestea fiind poziționate în partea din stânga.

La baza lui Moto G 5G stă chipset-ul Snapdragon 765 de la Qualcomm, echipat la rândul său cu un modem 5G Snapdragon X52, care permite conectarea la antenele de generație nouă, pentru viteze de transfer ridicate și latențe mai mici. Telefonul este echipat cu 4 sau 6 GB memorie RAM, în funcție de configurația aleasă, și cu 64 sau 128 GB stocare internă. Autonomia promisă de două zile este asigurată de un acumulator de 5.000 mAh, care se încarcă la 20W folosind adaptorul de priză TurboPower din pachet.

Moto G 5g plus

La capitolul foto, Moto G 5G Plus oferă nu mai puțin de șase camere în total. Pe partea din față, avem două camere: una wide standard de 16 megapixeli care poate folosi tehnologia de pixel binning „Quad Pixel” pentru a îmbunătăți cadrele cu detalii mai bogate și sensibilitate ridicată la lumină. Pentru selfie-uri de grup, există și o cameră secundară ultra-wide de 8 megapixeli.

Pe partea din spate se regăsesc celelalte patru camere. Senzorul principal are rezoluție de 48 megapixeli și folosește de asemenea tehnologia Quad Pixel, în timp ce senzorul secundar, ultra-wide are rezoluție de 8 megapixeli. Celelalte două camere sunt echipate cu un senzor cu lentilă Macro Vision de 5 megapixeli și cu un senzor de 2 megapixeli, dedicat profunzimii în fotografii de tip portret.

Specificații

 • Ecran: 6.7’’, LCD, Full HD+, 21:9, HDR10, 90 Hz
 • Procesor: Snapdragon 765 (octa-core)
 • Sistem de operare: Android 10
 • RAM: 4/6 GB
 • Stocare: 64/128 GB
 • Card: ?
 • Baterie: 5.000 mAh
 • Camera frontală: 16 MP wide + 8 MP ultra-wide
 • Camera principală: 48 MP wide, 8 MP ultra-wide, 5 MP macro+ 2 MP profunzime
 • Conectivitate: 5G, Bluetooth 5.0
 • Port-uri: USB Type-C, 3.5mm headphone jack
 • Altele: senzor de amprentă în butonul power, NFC

Moto G 5G Plus – Preț și data de lansare

Modelul Motorola G 5G va fi disponibil începând cu data de 8 iulie în Europa. Acesta va fi livrat în cele două configurații amintite anterior, la prețuri care pornesc de la 350 euro:

 • Motorola G 5G 4+64 GB – 350 euro
 • Motorola G 5G 6+128 GB – 400 euro
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video