Motorola amână lansarea Razr. Nu are destule unităţi pentru a acoperi cererea clienţilor

23.12.2019
Motorola amână lansarea Razr. Nu are destule unităţi pentru a acoperi cererea clienţilor

Motorola Razr este un telefon impresionant din mai multe puncte de vedere. Nu numai că este primul telefon pliabil pe format clamshell, însă acesta este lipsit de problemele pe care le-am văzut pe alte telefoane cu ecran de acest gen. Ecranul nu are urme de la îndoire, în timp ce dimensiunile sale sunt compacte, fiind mai mic şi decât un telefon obişnuit. Se pare că acest design i-a impresionat pe fanii Motorola, care îşi doresc un model Razr care să le amintească de varianta originală, compania fiind astfel nevoită să amâne acest dispozitiv.

Reprezentanţii Motorola din Statele Unite au anunţat că interesul faţă de acest dispozitiv este atât de mare, încât pre-comenzile vor fi mutate la o dată ulterioară. Iniţial, în SUA, telefonul trebuia să intre la pre-comandă pe data de 26 decembrie, cu o dată de livrare programată pentru 9 ianuarie. Acesta urmează să fie oferit exclusiv pentru clienţii operatorului Verizon şi va putea fi folosit pe alte reţele doar dacă acestea au suport pentru eSIM, întrucât nu există un slot „tradiţional” pentru a introduce o cartelă.

„De la anunţul din luna noiembrie, noul Motorola Razr a primit cu un interes şi entuziasm ieşit din comun din partea clienţilor. Cererea este foarte ridicată, ceea ce a dus la depăşirea predicţiilor noastre de stoc. Motorola a decis să mute perioada de pre-vânzare şi data lansării pentru a putea acoperi cererea clienţilor noştri. Lucrăm pentru a stabili cantitatea necesară şi programul pentru a ne asigura că mai mulţi clienţi vor avea acces la Razr în momentul lansării. Nu anticipăm o diferenţă întârziere foarte mare faţă de datele anunţate anterior.” A declarat un reprezentant Motorola pentru Gizmodo.

În Europa, telefonul este aşteptat spre sfârşitul lunii ianuarie, perioadă care probabil că nu va fi modificată în calendarul de lansări Motorola. Există destul timp până atunci pentru a construi noi unităţi în cadrul fabricilor companiei din China.

La un preţ de 1.500 de dolari însă, probabil că nimeni nu se aştepta ca un telefon cu specificaţii de medie să fie la mare căutare, inclusiv cei de la Motorola. Vorbim despre un telefon cu ecran pliabil cu rezoluţie 2.142 x 876 pixeli, chipset Snapdragon 710, 6 GB RAM, 128 GB stocare fără card reader şi fără slot pentru SIM. De asemenea, acumulatorul de 2.510 mAh nu sugerează mare încredere în autonomia acestui model, iar camerele foto de 16, respectiv 5 megapixeli nu par să fie la un nivel competitiv cu oferta din piaţă, nici măcar pe segmentul mid-range.

Cu toate acestea, design-ul atrăgător, ecranul pliabil şi nostalgia faţă de Motorola RAZR V3 pare să fie mai importante decât performanţa oferită de acest dispozitiv, iar preţul nu poate sta în calea celor care vor să aibă cel mai „interesant” telefon de pe piaţă.

Se pare însă că şi Samsung vrea o bucată din această piaţă nouă de dispozitive pliabile pe format „clamshell”, pregătind un Galaxy Fold 2 cu ecran similar. Zvonurile spun că acest model ar putea fi la jumătate de preţ faţă de Motorola Razr, iar lansarea ar putea fi foarte aproape: luna februarie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult