Modelul Samsung Galaxy Fold cu clapetă ar putea fi foarte accesibil. Mai ieftin şi decât Motorola Razr

03.12.2019
Modelul Samsung Galaxy Fold cu clapetă ar putea fi foarte accesibil. Mai ieftin şi decât Motorola Razr

Telefoanele pliabile ajung îşi fac calea cu paşi mici spre magazinele internaţionale, însă statutul lor de dispozitive exclusiviste s-ar putea să nu dureze prea mult. După anunţul noului Pablo Escobar Fold 1 la un preţ de numai 350 de dolari, Samsung ar putea fi următoarea companie care aduce pe piaţă un dispozitiv cu ecran pliabil „accesibil”. Desigur, nu va putea să coste cât modelul Escobar, însă tot va fi destul de ieftin în comparaţie chiar şi cu Motorola Razr.

Conform The Korea Herald, Samsung se pregăteşte de o lansare iminentă a noului său model Galaxy Fold pe format clamshell. Aceasta nu este prima dată când aflăm informaţii despre acest telefon, zvonuri despre el circulând pe internet de câteva luni bune, însă este prima dată când aflăm nişte detalii mai concrete, precum preţul.

Se pare că faptul că foloseşte un display care se pliază pe verticală şi nu integrează hardware la fel de puternic precum un Galaxy Fold, care este practic un S10 sau Note10 în format pliabil, poate scade preţul unui telefon de acest gen de la 2.000 de dolari la doar 845 de dolari. Acest preţ este de aproape două ori mai mic decât cel al modelului Motorola Razr, care este echipat cu hardware mid-range la interior şi cu un ecran cu rezoluţie HD.

Telefonul Galaxy Fold cu clapetă este aşteptat în luna februarie a anului viitor, probabil în acelaşi timp cu noile modele Galaxy S11, care ar putea fi anunţate chiar înainte de Mobile World Congress 2020. De altfel, această prezentare ar avea loc la numai o lună după ce Motorola Razr ajunge pe piaţă, lansarea fiind programată pentru a doua săptămână a lunii ianuarie în SUA şi pentru sfârşitul lunii în Europa.

Între timp, Galaxy Fold tocmai urmează să ajungă în mai multe ţări din lume. După un debut limitat în SUA, Coreea de Sud, China şi alte câteva regiuni, Galaxy Fold va ajunge şi în alte 60 de ţări printre care  Vietnam, Noua Zeelandă, Brazilia, Chile, Italia, Olanda, Grecia şi altele (şi România ar putea fi în plan, întrucât Samsung începe deja să promoveze telefonul pe plan local).

Cu un preţ apropiat de cel al unui „flagship” din gama inferioară, precum iPhone 11 sau Galaxy S10 şi un design nou, cu ecran pliabil, modelul Galaxy Fold cu clapetă are şanse mari să ajungă un model popular anul viitor. Rămâne de văzut însă dacă Samsung va avea capacitatea de producţie pentru destule astfel de unităţi.

În primul an, compania se aşteaptă să vândă un milion de dispozitive Galaxy Fold din generaţia 1. Până la sfârşitul anului 2020, sunt estimate vânzări de 6 milioane de dispozitive pliabile Samsung, ceea ce sugerează că vor fi produse în jur de 5 milioane de modele cu clapetă, în cazul în care nu este în plan şi un nou model Fold din gama superioară. În 2021, Samsung speră să vândă 20 de milioane de telefoane pliabil, consolidându-şi astfel poziţia pe această piaţă. Până atunci însă vor ajunge şi alte companii să ofere produse similare, iar preţurile vor scădea substanţial, datorită producţiei la scară largă a componentelor care sunt acum scumpe, precum ecranele pliabile şi balamalele mecanice.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult