Motorola anunță deja Moto G9, un nou model mid-range de buget

25.08.2020
Motorola anunță deja Moto G9, un nou model mid-range de buget

UPDATE 25 august: Telefonul a fost anunțat și în Europa sub numele Moto G9 Play (via GSM Arena), ceea ce sugerează că modelul Moto G9 va fi livrat cu specificații ceva mai înalte în regiunea noastră. Specificațiile Moto G9 din India și Moto G9 Play din Europa sunt în rest identice.

Motorola pare să renunțe la programul de lansări anual pentru seria Moto G și trece la unul semestrial. La mai puțin de jumătate de an de la prezentarea oficială a lui Motorola Moto G8, brandul american anunță în mod oficial noul Moto G9, un smartphone mid-range de buget. Acesta debutează în India, la un preț foarte mic, dar cu siguranță va fi prezentat în viitorul apropiat și în restul lumii, această serie fiind de succes la nivel mondial.

Moto G9 țintește către segmentul de piață al telefoanelor de buget

Seria Moto G a fost întotdeauna una echipată cu hardware de medie, dar nu din gama inferioară. Au existat diverse modele ale seriei cu configurații de buget, însă de data aceasta, modelul de bază este cel de pornire, se pare. Astfel, Motorola a integrat pe Moto G un chipset Snapdragon 662 cu arhitectură pe 11nm, 4 GB memorie RAM, 64 GB stocare internă și un ecran de 6,5” cu notch în formă de picătură de apă pe format 20:9 și rezoluție HD+.

Telefonul are o construcție din plastic, caracteristică modelelor de buget de la Motorola, cu un tratament care respinge apa. Asta nu îl face însă rezistent la apă, ci doar la stropi sau accidente. Dispozitivul are un senzor de amprentă pe partea din spate, sub modulul cu trei camere. Este vorba despre o cameră  cu senzor principal de 48 megapixeli, o cameră macro de 2 megapixeli și un senzor de 2 megapixeli pentru profunzime.

Moto G8

La fel ca alte dispozitive Motorola din ultima vreme, acest model, Moto G9, beneficiază și de un buton Google Assistant. Desigur, telefonul rulează Android 10, într-o variantă puțin modificată, Motorola fiind unul dintre puținii producători de dispozitive care nu aplică o interfață proprietară peste sistemul de operare Google.

Telefonul ajunge pe piața din India pe 31 august, la un preț de 11.499 rupii, adică 154 de dolari americani. Probabil că atunci când va ajunge în Europa, Motorola Moto G9 va costa undeva în jurul sumei de 200 de euro.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult