Motorola Defy este primul telefon „rugged” al companiei, dezvoltat alături de Bullitt Group

17.06.2021
Motorola Defy este primul telefon „rugged” al companiei, dezvoltat alături de Bullitt Group

Motorola a anunțat oficial noul Motorola Defy, primul său smartphone „rugged” dezvoltat în parteneriat cu Bullitt Group. Cele două companii au anunțat de câteva luni un parteneriat pe termen lung, prin intermediul căruia, Motorola urma să aducă pe piață smartphone-uri rezistente, care să completeze gama sa de dispozitive mobile deja existentă. Vorbim despre un smartphone mid-range, similar în specificații cu alte dispozitive Moto, dar echipat cu o carcasă rezistentă la apă, praf, șocuri mecanice și alte cazuri de utilizare „extreme”.

Motorola Defy are certificări IP68 și MIL-SPEC 810H

Motorola spune că noul Motorola Defy beneficiază de o carcasă rezistentă cu certificare IP68, deci telefonul va putea rezista sub apă adâncă de 1,5 metri timp de 35 de minute. De asemenea, carcasa poate supraviețui căzăturilor de la 1,8 metri, iar certificarea MIL-SPEC 810H asigură rezistență și la alte tipuri de pericole, precum temperaturi extreme sau vibrații. De altfel, telefonul este echipat și cu un șnur, pentru a putea fi prins în cazul unui accident, sau agățat de o curea sau de ghiozdan.

La nivel hardware Motorola Defy beneficiază de un ecran HD+  de 6,5” protejat cu sticlă Gorilla Glass Victus de 0,7mm grosime. La interior, telefonul folosește un chipset Snapdragon 662 cu 4 GB RAM și 64 GB stocare internă. Există însă și un slot microSD pentru cei care vor mai multă stocare. Camera foto este în configurație 48+2+2 megapixeli (wide/macro/depth), iar camera frontală folosește un senzor de numai 8 megapixeli. Totul este alimentat de la un acumulator intern de 5.000 mAh, cu încărcare rapidă la 20W.

Motorola promite pentru Defy upgrade la Android 11 în curând, telefonul fiind livrat cu Android 10. De asemenea, acest model va primi doi ani de actualizări de securitate. Chiar dacă pare suport software pe termen relativ scurt, adevărul este că și alți producători oferă suport similar pentru modelele lor de medie. Motorola Defy va fi disponibil la un preț de 329 euro în magazine, fiind astfel unul dintre cele mai ieftine dispozitive rezistente de pe piață.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult