Motorola lansează Moto G 5G Plus în România, cel mai ieftin model 5G al său

30.07.2020
Motorola lansează Moto G 5G Plus în România, cel mai ieftin model 5G al său

Motorola a anunța astăzi pentru piața din România un nou smartphone de buget, de data aceasta cu conectivitate 5G: Moto G 5G Plus. Acesta vine cu un hardware de medie similar cu cel al altor modele premium, este echipat cu șase camere foto și promite conectivitate 5G cu ajutorul procesorului și modemului Qualcomm integrate. Acesta ocupă segmentul de piață dintre modelele mid-range cu 4G deja disponibile și modelul premium Motorola Edge.

Moto G 5G Plus este cel mai ieftin model cu 5G al companiei disponibil în România

La fel ca în cazul altor câteva modele de anul trecut, Motorola a ales să integreze și pe Moto G 5G Plus un ecran cu raport de aspect 21:9. Ecranul de 6,7” are însă un design ciudat, care iese în evidență imediat: are două zone perforate, aici fiind găzduite două camere foto. Majoritatea producătorilor preferă să decupeze tot spațiul dintre camere, dar Motorola a ales să creeze orificii individuale pentru fiecare cameră în parte. Ecranul oferă o rezoluție Full HD+ cu refresh rate de 90 Hz și este compatibil cu standardul HDR10.

Configurația hardware a telefonului este similară cu cea a altor modele similare. Avem de a face din nou cu chipset-ul Snapdragon 765, echipat cu 6 GB memorie RAM și 128 GB stocare (în România). Telefonul vine cu acumulator de 5.000 mAh care ar trebui să asigure 2 zile de utilizare și oferă și încărcare rapidă la 20W.

La capitolul camere foto, avem de a face cu cele două camere frontale, una wide și una ultra-wide, în timp ce pe partea din spate senzorul principal este de 48 megapixeli, iar camerele secundare oferă alte două perspective: ultra-wide și macro. Cea de-a patra cameră este pentru profunzime, care ajută la realizarea efectului „bokeh”.

Alte caracteristici interesante despre Moto G 5G Plus ar fi butonul power care integrează și un senzor de amprentă, integrarea unui modul NFC pentru plăți contactless și utilizarea unei versiuni Android 10 fără personalizări excesive și fără aplicații dublate. Cele standard preinstalate sunt cele de la Google, cu un minimum de aplicații Motorola preinstalate. Telefonul include un slot dual-sim hibrid, cel de-al doilea putând găzdui și un card microSD. Construcția telefonului este realizată din plastic, ecranul fiind acoperit cu sticlă.

Specificații

  • Ecran: 6.7’’, LCD, Full HD+, 21:9, HDR10, 90 Hz
  • Procesor: Snapdragon 765 (octa-core)
  • Sistem de operare: Android 10
  • RAM: 4/6 GB
  • Stocare: 64/128 GB
  • Card: ?
  • Baterie: 5.000 mAh
  • Camera frontală: 16 MP wide + 8 MP ultra-wide
  • Camera principală: 48 MP wide, 8 MP ultra-wide, 5 MP macro+ 2 MP profunzime
  • Conectivitate: 5G, Bluetooth 5.0
  • Port-uri: USB Type-C, 3.5mm headphone jack
  • Altele: senzor de amprentă în butonul power, NFC

Când se lansează și la ce preț

Moto G 5G Plus intră în oferta magazinelor de specialitate din România pe 1 august, iar prețul recomandat este de 1.799 lei. Telefonul va fi disponibil în varianta de culoare Surfing Blue. Urmează să fie disponibil și în varianta Mystic Lilac mai târziu.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult