Motorola Moto X a ajuns oficial şi în Europa la un preţ de 429€

Motorola Moto X a ajuns oficial şi în Europa la un preţ de 429€

Lansat în luna august a anului trecut, Moto X este primul terminal dezvoltat integral de Motorola sub supravegherea noului său proprietar Google şi a fost unul dintre cele mai interesante telefoane mobile ale anului trecut. Acest lucru a fost însă valabil doar pentru utilizatorii din Statele Unite, Canada şi America Latină, Motorola nelansându-l şi pe alte pieţe până acum.

Pentru cei care au uitat, Moto X este un smartphone Android care oferă un ecran AMOLED de 4,7” cu rezoluţie HD, un procesor Qualcomm MSM8960DT care oferă nuclee Krait 300 tactate la 1,7 Ghz şi un procesor grafic Adreno 320, 2 GB de memorie RAM, 16 sau 32 GB de memorie internă şi o cameră foto cu senzor de 10 MP.

Acest terminal mid-range este completat de opţiunile de particularizare a culorii carcasei şi de un software îmbogăţit care oferă comenzi vocale mereu active (opţiune integrată între timp şi în Google Search), ajustare contextuală dinamică a setărilor şi alte mici dar interesante trucuri software.

În cadrul unui eveniment desfăşurat astăzi la Londra, Motorola a anunţat că Moto X va ajunge şi în Europa. Primele ţări care se vor bucura de acesta vor fi Marea Britanie, Franţa şi Germania, Moto X urmând să fie disponibil începând cu data de 1 februarie la un preţ de 429€. Puţin cam piperat dacă ţinem cont că terminale cu specificaţii similare precum Sony Xperia SP sau LG Optimus G se găsesc la preţuri mai mici, acesta va fi însă atractiv pentru cei care doresc o experienţă Android ceva mai deosebită sau simpatizează produsele companiei Motorola. Pentru început, opţiunile de particularizare lipsesc, însă acestea au fost promise pe viitor.

Deoarece România pare să fi dispărut de pe hărţile Motorola în ultimii ani, nu avem nici o informaţie despre o eventuală disponibilitate locală, însă prezenţa sa pe cele trei pieţe europene menţionate anterior îl va face măcar mai uşor de procurat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News