Motorola One Zoom: telefonul de sticlă care arată ca unul metalic [VIDEO]

12.09.2019
Motorola One Zoom: telefonul de sticlă care arată ca unul metalic [VIDEO]

Motorola continuă seria de dispozitive din gama One cu un nou model, din nou concentrat în jurul camerei foto. Motorola One Zoom adaugă pe lângă o cameră ultra-wide, pe care a avut-o şi modelul One Action, încă o cameră cu zoom optic 3X. În total, acest telefon include patru senzori foto pe partea din spate, însă acesta nici măcar nu este cel mai interesant aspect al telefonului. În ciuda faptului că arată şi se simte la atingere asemeni unui telefon metalic, acesta este construit aproape integral din sticlă.

Pentru modelul One Zoom, Motorola a ales o nouă construcţie, care implică un panou de sticlă mat pe partea din spate, care a primit o textură metalică. Astfel, telefonul nu va stânge foarte multe amprente în utilizare, iar aspectul său este unul inedit, fiind foarte similar cu cel al unui telefon cu spate din aluminiu. Din păcate, nu este clar de ce Motorola nu a ales să construiască acest dispozitiv în totalitate din aluminiu, întrucât spatele din sticlă nu ajută la încărcare wireless.

Faţă de dispozitivele One Action şi One Vision, acest model adoptă un design mai degrabă „tradiţional”. Vorbim despre un telefon echipat cu un ecran OLED cu decupaj în formă de picătură de apă în partea de sus, pe format 19,5:9 cu rezoluţie Full HD+. Modelele precedente erau echipate cu ecrane LCD 21:9 cu perforare în colţul din stânga-sus.

Utilizarea unui panou OLED permite însă integrarea unui senzor de amprentă în display, funcţionalitate pe care o întâlnim în general la smartphone-uri high-end, nu la modele mid-range premium.

Configuraţia hardware include un chipset Snapdragon 675, 4 GB memorie RAM, 128 GB stocare internă şi un slot hibrid pentru card, care poate fi folosit pentru ataşarea unei cartele SIM secundare. Camera principală de 48 megapixeli vine echipată cu un obiectiv f/1.7 şi cu compatibilitate cu modul nocturn de fotografiere, dar şi cu stabilizare optică, ceva ce Motorola a integrat şi pe carmera cu zoom 3x de 8 megapixeli f/2.4. Camera ultra-wide de 16 megapixeli nu are stabilizare şi nici senzorul de 5 megapixeli, folosit pentru realizarea efectului bokeh în fotografiile portret.

Având în vedere preţul de aproximativ 400 de euro, care cu siguranţă va scădea în timp, Motorola One Zoom pare să fie un telefon bine construit, oferind un balans interesant între funcţii foto avansate şi preţ. Rămne de văzut cum se comportă acest model în „libertate”, imediat ce îl vom primi pentru testare completă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult