Motorola RAZR 3 va adopta pentru prima dată un procesor high-end

24.05.2022
Motorola RAZR 3 va adopta pentru prima dată un procesor high-end
foto: GSMArena

Seria de telefoane pliabile RAZR de la Motorola nu a reușit până acum să se compare favorabil din punct de vedere al performanței cu concurența din piață. Asta pentru că în timp ce Samsung și Huawei au adoptat hardware high-end, Motorola a mers în direcția design-ului, în ciuda performanțelor dispozitivului. Rezultatul a fost însă sub așteptări, având în vedere prețul ridicat al modelelor RAZR și RAZR 5G, iar brandul american pare că a învățat din greșelile trecutului, confirmând că următorul telefon pliabil al său va fi unul de top.

Motorola adoptă noul chipset Snapdragon 8+ Gen 1 pe următorul RAZR

La scurt timp după anunțul oficial al procesorului Snapdragon 8+ Gen 1 de la Qualcomm, multe brand-uri au început să confirme parteneriatul cu producătorul american de cipuri. Motorola pare să fie unul dintre acestea, publicând pe pagina sa de Weibo o imagine care sugerează că nu va mai dura mult până când vom vedea următorul model RAZR pe piață.

Acesta va fi însă echipat cu noul procesor Snapdragon 8+ Gen 1, pe care îl vom găsi și în unele dintre cele mai performante smartphone-uri de pe piață, precum cele de gaming. Motivul pentru care Motorola pare să fi așteptat până acum este faptul că procesorul Snapdragon 8 Gen 1 original folosea prea multă energie și se încălzea foarte tare. De altfel, cam acestea au fost criticile multor telefoane de top din ultima perioadă, întrucât se încălzesc foarte repede atunci când sunt foarte solicitate.

RAZR Snapdragon 8+ Gen 1

Atunci când ai de a face cu un telefon cu spațiu și mai limitat la interior, care nu poate găzdui o baterie foarte mare, dar și cu un o construcție subțire, care nu permite răcire foarte eficientă, alegerea unui cip mai puțin pretențios este justificată. Astfel, cu 30% eficiență mai bună în consumul de energie, Snapdragon 8+ Gen 1 ar putea oferi modelului RAZR 3 un balans mai bun între performanță și autonomie.

Zvonurile afirmă că Motorola RAZR 3 va beneficia de un design nou, mai degrabă similar cu cel al seriei Galaxy Z Flip de la Samsung, și că va adopta ecrane mai mari, dintre care, cel intern va fi unul cu frecvență de 120 Hz. Lansarea este așteptată în următoarele câteva luni.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult