Motorola Razr 5G: aproape toate detaliile despre noul telefon pliabil

01.09.2020
Motorola Razr 5G: aproape toate detaliile despre noul telefon pliabil

Motorola se pregătește de lansarea celei de-a doua generații de telefoane pliabile Motorola Razr. Acesta se va numi cel mai probabil Motorola Razr 5G și va fi echipat cu o configurație hardware de medie, va avea un design ușor schimbat și alte câteva upgrade-uri importante mai puțin evidente, dar care ar putea fi foarte importante în utilizare. Un nou leak dezvăluie hardware-ul, dimensiunile, greutatea și alte câteva detalii.

Motorola Razr 5G este un upgrade hardware semnificativ

Motorola Razr 5G va beneficia de un chipset Snapdragon 765 cu modem 5G, 8 GB memorie RAM și 256 GB stocare internă. De asemenea, acumulatorul telefonului va fi puțin mai mare, de 2.800 mAh, față de 2.510 mAh pe modelul original, în timp ce ecranul de 6,2” pliabil ar putea fi de asemenea îmbunătățit. Acesta din urmă este în continuare decupat, fiind întrerupt de difuzorul pentru apeluri, cât și de o cameră frontală de 20 megapixeli.

Iar camerele par a fi un aspect important la care Motorola a lucrat pentru Razr 5G. Telefonul va folosi un senzor de 48 megapixeli pentru camera principală, înlocuind senzorul de 16 megapixeli de pe modelul lansat la începutul acestui an.

Acest model va fi însă puțin mai gros decât Motorola Razr, însă va fi semnificativ mai ușor și ma scurt. Avem dimensiuni de 168,5 x 72,5 x 8mm. Motivul entru care telefonul este mai scurt este renunțarea la senzorul de amprentă integrat în „bărbia” telefonului.  Grosimea în plus pare să fie datorată bateriei mai mare și noilor antene 5G, care vor fi integrate la interior. Greutatea este acum de 190 de grame, față de 205 grame pe modelul original.

Nu știm cât va costa noul telefon pliabil

Dar cel mai important aspect al lui Motorola Razr 5G va fi însă prețul. Razr costa 1.500 de dolari și oferea o configurație de medie veche de câțiva ani. În cazul de față, configurația este în ton cu piața de dispozitive mid-range cu 5G din piață, dar ecranul pliabil cu siguranță va împinge prețul în sus. În același timp, Samsung are disponibil la un preț de 1.500 de dolari și varianta Galaxy Z Flip 5G, care concurează direct cu acest model și oferă camere mai performante, cât și un procesor high-end.

Diferența ar fi că Samsung nu oferă decât un ecran exterior foarte mic, mai puțin util pentru citirea de mesaje și realizarea de fotografii. Anunțul oficial pentru Motorola Razr 5G este așteptat pe 9 septembrie.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult