Motorola va implementa o tehnologie pentru încărcare wireless la distanță

13.05.2021
Motorola va implementa o tehnologie pentru încărcare wireless la distanță

Motorola se aliază cu Guru.inc, un startup specializat în soluții de încărcare wireless, pentru livrarea unei opțiuni pentru încărcare la distanță pe telefoanele companiei.

Xiaomi nu este singura companie care să promoveze tehnologiile de încărcare wireless de tip over-the-air, capabile să încarce de la distanțe considerabile bateria telefoanelor mobile. În lipsa unei soluții proprii, Motorola se aliază cu dezvoltatorul GuRu pentru implementarea unei soluții proprii pentru furnizarea de energie în modul wireless, folosind unde radio de înaltă frecvență îndreptate către dispozitivul-țintă.

Tehnologia de încărcare de la distanță selectată de Motorola este capabilă să transmită puteri de până la 5 wați, pe distanțe de până la 1 metru, pentru un singur dispozitiv. Spre comparație, Xiaomi promite încărcarea mai multor dispozitive în același timp (fiecare dispozitiv recepționând câte 5W), iar raza de acțiune de 1 metru estre precizată mai degrabă ca și limită inferioară.

În orice caz, noul sistem pentru încărcare wireless va fi destul de costisitor, comparat soluțiilor Qi wireless deja folosite în mod uzual.

Mai degrabă, dincolo de limitările tehnologice și pe criterii de costuri, mai problematic va fi aspectul compatibilității cu alte dispozitive. Astfel, degeaba cumperi un telefon Motorola la pachet cu un încărcător wireless la distanță dedicat, dacă acesta nu funcționează și cu telefoanele altor producători, iar odată ce smartphone-ul actual este scos din uz, bagajul de accesorii devine la fel de irelevant.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult