Mozilla renunţă la smartphone-urile cu Firefox OS

09.12.2015
Mozilla renunţă la smartphone-urile cu Firefox OS

Mozilla a anunţat că nu va mai dezvolta sistemul de operare Firefox OS pentru smartphone-uri. Această veste vine ca o surpriză, întrucât în urmă cu doar câteva săptămâni, compania oferea posibilitatea de a testa experienţa Firefox OS pe orice smartphone cu Android într-o variantă beta. De asemenea, nu mulţi au avut ocazia să pună mâna pe software-ul Mozilla, majoritatea dispozitivelor bazate pe această platformă fiind lansate în puţine regiuni.

Smartphone-urile Firefox OS au ajuns în special pe pieţe emergente, unde preţul scăzut al dispozitivelor şi orientarea către aplicaţii web ar fi trebuit să ajute la o creştere mai rapidă a cotei de piaţă a sistemului de operare. Din păcate pentru Mozilla, alte companii au aplicat o strategie similară, însă folosind platforma Android. Iniţiativele precum Android One au îngreunat popularizarea lui Firefox OS, iar acum compania preferă să se retragă de pe această piaţă decât să investească noi resurse în această platformă.

Cu toate acestea Firefox OS nu va dispărea complet. În timp ce nu vom mai primi noi smartphone-uri bazate pe acest sistem de operare, Mozilla va păstra software-ul pentru a experimenta în spaţiul Internet of Things, dar şi pe televizoare „smart”. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult