Nexus 5 – principalele specificaţii dezvăluite înaintea lansării

Nexus 5 - principalele specificaţii dezvăluite înaintea lansării

Nexus 5 promite să ofere o experienţă încântătoare pentru fanii seriei de telefoane Google Nexus. Drept mărturie avem lista aproape completă cu specificaţii, conturată prin eforturile câtorva entuziaşti ce au luat la puricat jurnalul extras de pe un exemplar prototip Nexus 5.

Nexus 5

Referit după numele de cod LG D820 Hammerhead, Nexus 5 pune în centrul atenţiei un ecran cu densitate 442ppi, ce redă imagini la rezoluţie 1080p pe o suprafaţă cu diagonală 4.97 inch. Platforma livrată este Android 4.4 KitKat, motorizată cu puternicul chipset Snapdragon 800 (CPU quad-core la 2.3GHz), ajutat cu 2GB memorie RAM. Cel puţin în cazul prototipului studiat, spaţiul de stocare livrat este de 16GB, însă oferta ar putea include şi exemplare Nexus 5 cu mai multă memorie inclusă.

Camera foto instalată este un model cu rezoluţie 8MP, posibil prevăzut cu stabilizare optică. Ţinând cont de capabilităţile chipsetului Qualcomm, este posibil ca Nexus 5 să intre în clubul select al telefoanelor capabile să filmeze la rezoluţie 4K, însă această funcţie nu este confirmată deocamdată. Camera frontală poate obţine poze la rezoluţie 1.2MP şi filma la rezoluţie HD.

În carcasa compactă, ce măsoară 13.19cm lungime şi 6.82cm lăţime, se ascunde un acumulator de 2300mAh. Grosimea şi greutatea finală nu au fost dezvăluite, însă judecând după capacitatea acumulatorului instalat ar trebui să ne bucurăm de un smartphone suplu şi doar cu puţin mai greu decât predecesorul Nexus 4 (139 grame).

Lista specificaţiilor continuă cu interfaţă de reţea dual-band WiFi n/ac, modul Bluetooth 4.0, suport NFC, receptor GPS, senzori de proximitate şi lumină ambientală, barometru, magnetometru, giroscop şi accelerometru.  Printre dotările încă neconfirmate mai avem şi funcţia de încărcare wireless.

Potrivit dezvăluirilor făcute de unul dintre furnizorii de carcase de protecţie, Nexus 5 ar urma să fie lansat în data de 31 octombrie 2013

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult