Nexus 6P va veni şi în variantă cu 128 GB spaţiu de stocare

Nexus 6P va veni şi în variantă cu 128 GB spaţiu de stocare

Avem acum detalii aproape complete despre specificaţiile tehnice ale noului Nexus 6P de la Huawei. Acestea nu spuneau mare lucru însă despre spaţiul disponibil pentru stocarea de date pe telefon, un subiect delicat în ultmii ani. Producători precum Apple preferă să păstreze o variantă de 16 GB în ofertă, în timp ce alţii încep de la 32 GB şi urcă doar până la 64. Google doreşte să ofere de ajuns spaţiu pentru orice tip de utilizator şi va lansa noul său vârf de gamă în trei variante.

Este vorba despre configuraţii cu 32, 64 sau 128 GB disponibili pentru stocarea de date personale, fie că vorbim despre muzică, filme, aplicaţii sau fotografii. Apelarea la cipuri de memorie mai mari este din ce în ce mai necesară, întrucât clipurile video filmate cu telefonul, care pot acum atinge rezoluţii UHD (4K) ocupă foarte mult spaţiu. Având în vedere că majoritatea telefoanelor de top au renunţat la cardurile microSD (iar modelul Nexus 6P de la Huawei pare să urmeze acest trend), un smartphone cu spaţiu de stocare generos din fabrică este preferat de mulţi utilizatori.

Desigur, diferenţa de preţ îi va ţine pe mulţi dintre posibilii clienţi ai noilor terminale Google Nexus departe de modelul de 128 GB, diferenţa de preţ dintre versiuni fiind de 100 de dolari americani. Informaţiile disponibile anterior despre specificaţiile lui LG Nexus 5X sugerează că acesta va oferi mai puţine opţiuni şi spaţiu de stocare limitat: doar 16 sau 32 GB. Cele două smartphone-uri vor fi dezvăluite în mod oficial pe 29 septembrie în cadrul unui eveniment de lansare organizat de Google.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult