Ni se pregăteşte un smartphone Nokia cu ecran de 4.7”, cu nume de cod Superman

Ni se pregăteşte un smartphone Nokia cu ecran de 4.7”, cu nume de cod Superman

Pentru cei familiari cu tranzacţia realizată de Microsoft, folosirea termenului „smartphone Nokia” a devenit dificilă. Perioada de tranziţie s-a încheiat, ceea ce înseamnă că terminalele cu sigla Nokia ce vor fi lansate de-acum încolo sunt produse de fapt de Microsoft. Compania mamă Nokia nu mai poate folosi denumirea proprie şi nici pe cea a brandului Lumia dacă doreşte să lanseze în viitorul apropiat vreun telefon mobil. Pe de altă parte nu ştim nici titulatura sub care Microsoft va lansa viitoarele smartphone-uri. S-ar putea să le spună doar Lumia. În aceste condiţii aflăm că spre finalul acestui an va fi lansat un terminal din gama de mijloc cu ecran de 4.7”.

Poate că el nu ar fi atras atât de mult atenţia dacă nu am şti că va veni cu o cameră frontală cu senzor de 5 MP. Producătorul ne demonstrează astfel că ia în seamă fenomenul selfie. Nici pentru apeluri video cu rezoluţie full HD nu ai nevoie de atât de mulţi MP. Pe de altă parte, dacă vrei să retuşezi cu succes un autoportret, rezoluţia mare ajută. Mai mulţi producători au introdus astfel de camere foto frontale, ce sunt ajutate de efecte de procesare foto. Utilizatorii pot chiar să aleagă, pe o scară de la 1 la 5 sau de la 1 la 10, cât de mult le va fi înfrumuseţată faţa.

Viitorul Nokia „Superman” va avea o cameră frontală de 5 MP

Terminalul cu numele de cod Superman nu va fi singurul lansat în acest an de Microsoft. Compania lucrează la cel puţin două update-uri pentru sistemul de operare Windows Phone, iar lansarea acestora a coincis până acum şi cu lansarea unor terminale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News