Noi detalii despre Moto RAZR „Voyager”, telefonul pliabil de la Motorola

11.03.2019
Noi detalii despre Moto RAZR „Voyager”, telefonul pliabil de la Motorola

Telefoanele pliabile sunt acum o realitate, iar Motrola ar putea aduce înapoi brandul RAZR pentru un astfel de model. Compania a înregistrat anterior câteva brevete referitoare la un astfel de dispozitiv, iar reprezentanţii săi au declarat că sunt interesaţi să aducă un model pliabil pe piaţă, deci aceste zvonuri nu sunt tocmai nefondate. Conform unui nou brevet înregistrat de Motorola, care a fost descoperit online de curând, compania are deja planuri pentru modul în care va funcţiona noul Moto RAZR pliabil.

Telefonul există acum în stadiu de proiect sub numele „Voyager”, iar desenele înregistrate alături de brevet în cadrul bazei de date a World Intellectual Property Organisation, descriu telefonul drept un nou „RAZR”, cu linii de design care aduc aminte de modelul de la începutul anilor 2000. Mai interesante decât design-ul cu două display-uri, o bărbie pronunţată şi un ecran cu notch sunt însă metodele prin care utilizatorul va interacţiona cu telefonul, întrucât Motorola pare să fi gândit acest concept pentru a oferi o experienţă de utilizare foarte diferită faţă de un telefon „obişnuit”.

XDA-Developers confirmă aceste detalii, citând o sursă terţă, care vine şi cu detalii despre modul de utilizare. Ecranul exterior se va numi Moto Display şi va oferi acces rapid la câteva scurtături numite Moto Actions, pe care utilizatorul le poate defini. Acesta nu va putea fi însă folosit pentru a accesa interfaţa Android „standard”. Tot aici vor putea fi afişate informaţii din parte Google Assistant, de exemplu, va fi afişată numărătoarea inversă în cazul, fotografiilor realizate cu temporizator şi va avea funcţie de oglindă pentru selfie-uri.

Galerie foto

Atunci când telefonul este deschis, acest ecran poate servi drept trackpad, care poate fi folosit pentru scroll prin paginile de aplicaţii sau în browser-ul Google Chrome. Ecranul deschis nu pare să fie foarte diferit faţă de formatul înalt al ecranelor in ultima perioadă. Telefoanele mai noi oferă format de imagine 19,5:9, în timp ce Sony deja a trecut la un aspect „ultra-wide” cinematic de 21:9. În acest context, ecranul pliabil de pe noul Moto RAZR „Voyager” nu mai pare deloc ciudat şi ar putea oferi chiar o experienţă de utilizare obişnuită.

Diferenţele majore faţă de un smartphone din ultimii 10 ani vor fi însă grosimea şi dimensiunile. Telefonul poate fi pliat pe înălţime la jumătate, însă asta îl face de două ori mai gros atunci când este închis. Rămâne de văzut care vor fi însă dimensiunile finale şi cât de mare va fi de fapt un model „flip phone” cu ecran pliabil. Preţul zvonit pentru noul Moto RAZR este de aproximativ 1.500 dolari, o sumă semnificativ mai mică decât în cazul modelelor pliabile de la Samsung şi Huawei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult