Noi fotografii cu Huawei Mate 30 şi Mate 30 Pro dezvăluite de un producător de huse

07.08.2019
Noi fotografii cu Huawei Mate 30 şi Mate 30 Pro dezvăluite de un producător de huse

Încă nu este clar ce design va adopta Huawei pentru seria Mate 30, circulând deja mai multe variante în fotografii neoficiale pe internet. Un producător de accesorii crede însă că ştie care va fi modelul ales de compania chineză, sugerând o schimbare de design, în special pe partea din spate. Avem două imagini în care apare o randare 3D a lui Mate 30 în varianta standard, cu ecran plat, şi a lui Mate 30 Pro, cu ecran curbat.

Elementul care atrage atenţia imediat din aceste fotografii este ansamblul de cameră de pe partea din spate. Acesta este circular şi pare să integreze „doar” trei camere, nu patru cum era iniţial zvonit. Acestea sunt dispuse tot într-o formă matriceală de 2 x 2, cu menţiunea că cel de-al patrulea element este blitz-ul. Se pare că există şi un decupaj în plus în husă pe partea din stânga a camerei, probabil pentru un fascucul laser şi ceea ce pare a fi un microfon mai avansat decât un simplu orificiu.

Aceste imagini demonstrează şi câteva diferenţe între modelele Mate 30 şi Mate 30 Pro. În primul rând, ecranul, menţionat anterior. Pe Mate 30 Pro, acesta ete curbat. Apoi, avem de a face cu un jack pentru căşti pe varianta standard şi doar un port USB Type-C pe varianta Pro. Dintr-un motiv sau altul, blitz-ul pare să fie încadrat într-un pătrat pe modelul Pro, însă poate să fie o eroare de randare, întrucât acesta ar trebui să folosească o cameră periscopică pentru zoom, care ar trebui să vină încadrată astfel. Cel mai probabil, Mate 30 standard va fi echipat cu o cameră cu zoom 3x.

Ultimul element diferit poate fi observat pe laterala din dreapta. În timp ce Mate 30 oferă aici doar butoanele pentru volum şi butonul power, pe Mate 30 Pro apare încă un buton. Acesa ar putea fi folosit pentru chemarea asistentului virtual, sau poate pentru pornirea camerei foto, însă momentan nu este 100% clar ce caz de utilizare va alege Huawei. Ambele modele par a fi echipate cu port infraroşu pentru funcţia de telecomandă.

Galerie foto

Huawei Mate 30 şi Mate 30 Pro sunt aşteptate pentru lansare cândva în luna octombrie, însă detaliile despre varianta de Android pe care o va rula, cu sau fără Google Play Services, nu sunt clare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult