Noi imagini neoficiale cu viitorul vârf de gamă Huawei P8

27.01.2015
Noi imagini neoficiale cu viitorul vârf de gamă Huawei P8

După un început cam neconvingător cu Ascend P1 şi Ascend P2, compania Huawei şi-a propus să devină mai vizibilă pe atractiva piaţă europeană şi a acordat mult mai multă atenţie designului. După două modele atractive estetic, adică Ascend P6 şi Ascend P7, compania pregăteşte un model care va renunţa la particula prefixul „Ascend” dar nu şi la aspectul elegant: P8.

Conform unor imagini neoficiale noi, viitorul Huawei P8 va oferi o carcasă la fel de simplă şi elegantă ca cea remarcată la cele două modele anterioare, însă marginile laterale ale ecranului vor fi mult mai subţiri iar zonele inferioară şi superioară ale măştii frontale vor fi şi ele reduse ca dimensiuni. Cele două imagini nu ne arată şi rama laterală a carcasei, însă separatorul sistemului de antene care se observă în colţul din stânga-jos ne spune că Huawei va adopta un design diferit de cel remarcat la Ascend P6, P7 sau mai noul Ascend Mate 7.

Câteva fotografii neoficiale anterioare ne-au arătat că această carcasă va fi una monobloc fabricată integral din aluminiu, însă modelul văzut atunci nu avea obiectivul pătrat sau bliţul Dual Tone şi nu este prea clar dacă acest detaliu este valabil şi pentru noul design.

Huawei P8 va oferi un ecran cu diagonală de 5,2” şi rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli, o cameră foto cu senzor de 13 MP şi stabilizare optică, 3 GB de memorie RAM, o baterie cu o capacitate de 2600 mAh şi un procesor HiSilicon Kirin 930. În acest moment nu sunt cunoscute prea multe detalii despre noul procesor, însă acesta se pare că va fi fabricat într-o tehnologie pe 16 nanometri si va avea o arhitectură pe 64 de biţi. Huawei a preferat de cele mai multe ori să integreze propriile soluţii în terminalele Ascend, însă produsele HiSilicon au devenit cu adevărat competitive abia odată cu debutul lui Ascend Mate 7 şi a modelului Kirin 925.

Conform informaţiilor neoficiale, Huawei P8 va fi anunţat în cursul celui de-al doilea trimestru al acestui an în cadrul unui eveniment dedicat, compania urmând să prezinte alte produse în cadrul MWC 2015.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News