Noi zvonuri despre iPhone 6: ecran de 4,8″, Wi-Fi 802.11ac şi îmbunătăţiri software

Noi zvonuri despre iPhone 6: ecran de 4,8

Strategia „o singură mărime pentru toţi” a funcţionat bine pentru Apple în cei şapte ani care au trecut de la lansarea primului iPhone, diagonalele de 3,5” şi 4” dovedindu-se numitori comuni aleşi suficient de bine pentru a putea atrage o gamă diversificată de utilizatori. Orientarea preferinţelor utilizatorilor către ecranele cu dimensiuni mai mari este însă o tendinţă pe care doar un orb ar putea-o nega, Apple fiind obligată, mai devreme sau mai târziu, să reacţioneze.

Zvonurile conform cărora Apple ar urma să facă saltul la o diagonală superioară odată cu lansarea viitorului terminal iPhone 6 au ieşit la iveală la scurt timp după lansarea modelelor actuale 5S şi 5C. Pe această listă se adaugă acum o notă informativă, trimisă investitorilor de către compania de analiză şi servicii financiare Cowen and Company, care afirmă că viitorul iPhone 6 ar urma să ofere o diagonală de 4,8” şi noi opţiuni software.

Citând surse din interiorul lanţului furnizorilor de subansamble pentru Apple, Cowen and Company afirmă că Apple ar fi ales, în final, diagonala de 4,8” pentru viitorul model iPhone 6. Saltul de la actuala diagonală de 4” a modelelor iPhone 5, 5C şi 5S este suficient de mare pentru a face terminalele iPhone să devină din nou atractive pentru cei care doresc un telefon cu ecran mai mare fără de depăşi însă bariera de 5” şi risca să piară anumite segmente de piaţă. Nu trebuie să uităm că HTC One a devenit unul dintre cele mai populare telefoane în 2013 cu un ecran de „numai” 4,7”, alegerea Apple părând a fi una destul de bună.

Dincolo de diagonala crescută, viitorul telefon va aduce interfaţă wireless 802.11ac şi o serie de îmbunătăţiri software pentru TouchID, Passbook şi iBeacon care sugerează că Apple ar intenţiona să atace ceva mai ferm piaţa plăţilor digitale de pe telefonul mobil.

Cowen and Company afirmă că viitorul iPhone 6 ar urma să fie dezvăluit în cursul lunii septembrie, o dată devenită deja tradiţională, contrazicând astfel zvonurile (care le repetă de altfel pe cele de anul trecut) conform cărora am putea vedea o lansare timpurie undeva în cursul verii. În ultimele luni a fost vehiculată şi posibilitatea lansării unui telefon-gigant Apple care va oferi o diagonală de 5,7”, însă nota informativă citată nu face nici o referire la acesta.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News