Nokia 3.2 este disponibil în România. Promite preţ foarte mic şi autonomie de 2 zile

06.06.2019
Nokia 3.2 este disponibil în România. Promite preţ foarte mic şi autonomie de 2 zile

HMD Global a anunţat un nou smartphone din gama „entry” a familiei de dispozitive mobile Nokia, care este acum disponibil şi în România: Nokia 3.2. Acesta oferă performanţă de bază şi acces la funcţii avansate pentru platforma Android, la un preţ accesibil, cu un sistem de operare „curat” şi o autonomie de invidiat.

La nivel hardware, noul Nokia 3.2 încearcă să păstreze un balans între performanţă şi preţ, fiind echipat cu un chipset Snapdragon 429 de la Qualcomm, echipat cu până la 3 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare intern (există şi o versiune 2+16GB). În ciuda faptului că procesorul face parte dintr-o categorie entry-mid, acesta asigură rularea de algoritmi AI pentru optimizarea consumului de baterie (Adaptive Battery) şi asigură accesul la Google Assistant. Ba chiar există şi un buton dedicat pentru Google Assistant pe partea din stânga, o premieră pentru smartphone-urile atât de ieftine.

„Ştim cât de important este pentru utilizatori să aibă un display bun şi o autonomie îndelungată a bateriei, de aceea ne-am asigurat că Nokia 3.2 se va ridica la înălţimea aşteptărilor acestora. Şi le va depăşi. Nokia 3.2 dispune de cele mai recente funcţii, la un preţ accesibil. De la deblocare biometrică prin recunoaştere facială, funcţii AI precum Adaptive Battery, la un nou mod de a interacţiona cu telefonul, prin intermediul butonului special Google Assistant, Nokia 3.2 oferă o experienţă de utilizare deosebită”, a declarat Juho Sarvikas, Chief Product Officer HMD Global.

Nokia 3.2 vine cu Android 9.0 Pie pre-instalat din fabrică, iar telefonul este înscris în programul Android One, lucru care va asigura două actualizări de sistem de operare garantate (Android Q şi următorul), cât şi trei ani de actualizări de securitate. Telefonul permite deblocarea folosind un senzor de amprentă (disponibil doar pe, dar şi prin recunoaştere facială, fiind folosită camera de pe partea din faţă, care este integrată într-un notch în formă de picătură de apă. Ecranul are o diagonală de 6,26” şi afişează o rezoluţie HD+ (1.520 x 720 pixeli), fiind totodată o soluţie pentru a reduce consumul de energie.

Cu un acumulator de 4.000 mAh, Nokia promite o autonomie de 2 zile de utilizare normală, însă, evident, această statistică va fi diferită de la utilizator la utilizator. Camerele foto nu sunt tocmai impresionante, cu un senzor de 13 megapixeli f/2.2 pe partea din spate şi unul de 5 megapixeli pe partea din faţă, iar încărcarea se face printr-un port micro-USB, deci nu avem de a face cu încărcare foarte rapidă. HMD promite încărcare la 10W, considerată „lentă” sau „obişnuită” la standardele din 2019.

Telefonul este disponibil acum pentru comandă în magazinele de specialitate din România, la un preţ de pornire de 649 lei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult