Nokia 6 este unul dintre cele mai rezistente smartphone-uri de pe piaţă [VIDEO]

Nokia 6 este unul dintre cele mai rezistente smartphone-uri de pe piaţă [VIDEO]

Noile smartphone-uri Nokia de la HMD Global au fost anunţate la preţuri foarte accesibile, iar acest lucru sugrează că producătorul a făcut compromisuri pe undeva pentru a scădea costul de producţie. Se pare însă că modelul Nokia 6 este construit din materiale cel puţin la fel de calitative precum dispozitivele altor companii de pe segmentul flagship, testul de anduranţă oferind câteva detalii despre materialele utilizate în asamblarea sa.

Deja celebrul JerryRigEverything de pe YouTube a supus Nokia 6 testelor sale de rezistenţă, acesta fiind surprins de calitatea construcţiei. Ecranul este protejat de sticlă Gorilla Glass 3 care se zgârie doar dacă este zgâriată intenţionat cu un obiect foarte dur, senzorul de amprentă şi camerele foto nu pot fi zgâriate în condiţii normale de utilizare nici măcar cu o lamă metalică, în timp ce rama şi spatele sunt realizate dintr-un aluminiu rezistent, care însă se zgârie destul de uşor.

După scandalul cu iPhone 6 Plus care se îndoia, cam toată lumea vrea să ştie dacă un nou model de smartphone poate fi îndoit, iar testul sugerează că Nokia 6 este imun la această problemă. În timp ce HMD se laudă cu noul 3310 ca fiind succesorul vechiului telefon cu acelaşi nume, se pare că Nokia 6 este adevăratul său urmaş, fiind un smartphone foarte rezistent în comparaţie cu alte modele moderne de pe piaţă.

Nokia 6 nu este încă disponibil în magazine, însă va fi lansat foarte curând, conform HDM Global. Înainte să comandaţi acest model, puteţi vedea testul de rezistenţă la care a fost supus de JerryRigEverything în clipul ataşat mai sus. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult