Nokia 8.3 5G, Nokia 3.4 și Nokia 2.4, lansate oficial

23.09.2020
Nokia 8.3 5G, Nokia 3.4 și Nokia 2.4, lansate oficial

HMD Global a lansat trei noi telefoane Nokia adresate consumatorilor cu buget limitat: Nokia 8.3 5G, Nokia 3.4 și Nokia 2.4, propuse împreună cu noi accesorii Nokia.

Nokia 8.3 5G

Prezentat în luna martie drept primul telefon Nokia cu 5G, Nokia 8.3 5G ajunge abia acum în ofertele magazinelor, la un preț mai degrabă piperat, de 699 dolari (valabil pentru Statele Unite).

Însă pe hârtie avem de-a face cu un smartphone mid-range, bazat pe chipsetul Snapdragon 765G cu 5G. HMD Global spune că Nokia 8.3 5G beneficiază de toate frecvenţele 5G din lume, fiind ceea ce Nokia numeşte „primul telefon 5G global” de pe piaţă. Asta înseamnă că acesta va putea fi conectat la reţelele din toată lumea folosind antenele 5G. De asemenea, HMD spune că beneficiază de agregare de frecvenţe care poate oferi până la 40% mai multă performanţă decât alte modele de pe piaţă.

Telefonul vine cu ecran FHD+ de 6.81 inch și o pereche de patru camere foto: senzor principal de 64MP, senzor ultrawide de 12MP, cameră macro de 2MP și senzor DoF. Vizibilă prin ecranul perforat, camera frontală este un model de 24MP.

În funcție de buget, cumpărătorii vor avea de ales între configurații cu 6GB/64GB și 8GB/128GB memorie, ambele dispunând de slot microSDXC dedicat. Lista dotărilor este completată cu acumulator de 4500mAh și funcție de încărcare rapidă (18W), suport dual-SIM, modul NFC, Radio FM, Wi-FI AC dual-band, ieșire jack 3.5mm și senzor de amprentă montat pe lateralul carcasei. HMD Global livrează noul smartphone împreună cu versiunea Android 10.

Nokia 3.4

Venind cu preț mult mai rezonabil, de 159 euro, următorul pe lista de lansări este un smartphone entry-level înzestrat cu un ecran de 6.39 inch cu rezoluție HD+. Configurația este bazată pe chipsetul Snapdragon 460 și este ajutată cu 3GB sau 4GB memorie RAM, respectiv stocare internă de 32GB sau 64GB.

Delimitată cu un ornament de formă circulară, camera foto are un senzor principal de 13MP, secondat de cameră ultrawide de 5MP și senzor DoF de 2MP. Camera frontală este un model de 8MP cu lentile wide.

Livrat tot cu versiunea Android 10, telefonul oferă acumulator de 4000 mAh fără încărcare rapidă, ieșire jack 3.5mm, senzor de amprentă la partea din spate, Radio FM, un sigur slot SIM cu suport 4G și Wi-Fi doar în banda N.

Nokia 2.4

Pornind cu prețul de 119 euro, acesta este un smartphone cu dotări minimale, motorizat de chipsetul  MediaTek Helio P22, ajutat cu 2GB sau 3GB memorie RAM, respectiv 32GB stocare internă expandabilă. Cumpărătorii se aleg totuși cu un ecran IPS LCD de 6.5 inch, oferind rezoluție HD+.

Camera foto principală este un model de 8MP, asistat cu senzor DoF de 2MP. Deasupra ecranului decupat mai găsim o cameră frontală de 5MP.

Livrat tot cu versiunea Android 10, telefonul oferă acumulator de 4500 mAh fără încărcare rapidă, ieșire jack 3.5mm, senzor de amprentă la partea din spate, NFC, Radio FM, un sigur slot SIM cu suport 4G și Wi-Fi doar în banda N.

Accesorii Nokia

Împreună cu noua ofertă smartphone, producătorul HMD Global a dezvăluit și o nouă boxă portabilă compatibilă Bluetooth 5.0, disponibilă la preșul de 34.9 euro.

Prevăzute cu acumulator de 3000mAh inclus în carcasa pentru transport, căștile Nokia Power Earbuds pot lua și rolul unui powerbank, la care putem apela în caz de urgență.

Disponibile la prețul de 79 euro, căștile au și o versiune Power Earbuds Lite (59.9 euro) ce va fi disponibilă din luna octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult