Nokia 8.1: specificaţii, data de lansare şi preţ

05.12.2018
Nokia 8.1: specificaţii, data de lansare şi preţ

HMD Global tocmai a anunţat în Dubai noul smartphone Nokia 8.1, ediţia internaţională a variantei Nokia X7, lansată de curând în China. Vorbim despre aceeaşi platofrmă hardware, cu software bazat pe Android 9.0 Pie „curat”, în cadrul programului Android One şi o construcţie din materiale premium. Se pare însă că acest model confirmă faptul că seria Nokia 8 coboară o treaptă pe scara ierarhică a companiei spre „value premium”, fiind acum mutată pe locul al doilea.

În aşteptarea flagship-ului Nokia 9 PureView cu cinci camere foto, HMD speră că sunt destui utilizatori care sunt în căutarea unui smartphone destul de puternic, care să ofere camere foto bune şi un design atrăgător şi care să nu coste cât un smartphone de top din zilele noastre.

Nokia 8.1 este bazat pe un chipset Snapdragon 710, cu 4 GB memorie RAM şi 64 GB stocare internă, specificaţii obişnuite pentru un smartphone mid-range premium din zilele noastre. Telefonul vine echipat cu un ecran „PureDisplay” de 6,18” cu rezoluţie Full HD+ şi compatibilitate cu standardul HDR10, un acumulator de 3.500 mAh cu încărcare rapidă la 18W (Nokia se laudă cu 2 zile de autonomie) şi chiar un jack pentru căşti, ceva ce vedem din ce în ce mai rar pe telefoane în ultima vreme.

Citeşte şi: Nokia 8.1

Pe partea din spate, telefonul beneficiază de un senzor de amprentă şi un sistem dual camera, cu doi senzori: unul principal de 12 MP f/1.8 cu stabilizare optică şi unul secundar de 13 megapixeli, pentru calcularea distanţei faţă de subiect, care ajută la realizarea de portrete mai precise. Pe partea din faţă, telefonul găzduieşte într-un decupaj un senzor de 20 megapixeli, care poate realiza fotografii mai detaliate la rezoluţie mai mică, scăzând rezoluţia de patru ori.

Construcţia este realizată din metal şi sticlă, ceva ce am mai văzut în ultima vreme şi pe alte dispozitive, Nokia cu Notch. De asemenea, Nokia 8.1 este primul smartphone de la HMD Global care beneficiază de Android 9.0 Pie din fabrică şi face parte din programul Android Enterprise Recomended de la Google. HMD se angajează la actualizări lunare de securitate pentru trei ani şi doi ani de update-uri majore, deci cel mai probabil că acesta va primi următoarele versiuni Android Q şi R.

Telefonul va fi lansat în trei variante culori (Blue Silver, Steel Copper şi Iron Steel) începând de săptămâna viitoare (mijlocul lunii decembrie), cu un preţ de 399 euro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult