Nokia 9.2 PureView ar putea integra cameră frontală ascunsă în spatele ecranului

30.01.2020
Nokia 9.2 PureView ar putea integra cameră frontală ascunsă în spatele ecranului

După zvonurile recente, care spun că HMD Global pregăteşte un smartphone Nokia cu ecran pliabil, apar noi informaţii despre un telefon cu o altă tehnologie nouă, care încă nici nu a ajuns pe piaţă până acum. Este vorba despre o cameră foto „ascunsă” în spatele unui ecran OLED, ceva ce ne aşteptăm să vedem foarte curând de la companii precum Xiaomi şi Oppo, care au prezentat astfel de tehnologii încă de anul trecut.

Întrucât Nokia 9.1, modelul de top care ar fi trebuit să fie lansat în această primăvară a fost amânat, compania pare să treacă direct la Nokia 9.2 PureView. Următorul flagship HMD Global ar putea fi lansat în toamna acestui an şi ar putea să adopte mai multe tehnologii noi. Telefoanele Nokia din trecut au fost în urmă cu integrarea procesoarelor de top, aşa că Nokia 9.2 ar putea fi în rând cu restul industriei, fiind bazat pe un chipset Snapdragon 865 de la Qualcomm.

Ecranul OLED ar putea fi unul din noua generaţie, cu o zonă semitransparentă, care să ascundă camera frontală, iar în partea de jos a ecranului am putea găsi un senzor de amprentă integrat în ecran. Cu puţin noroc, HMD va alege un senzor de amprentă mai performant decât cel de pe Nokia 9 de anul trecut, care putea fi „păcălit” şi cu un pachet de gumă de mestecat.

 

 

Având în vedere aceste informaţii, cel mai probabil, HMD Global va prezenta la Mobile World Congess noi dispozitive din gama inferioară: Nokia 1, 2, 3 şi 5. Modelele Nokia 6 şi 7 au fost actualizate în toamnă, în cadrul IFA 2019. Informaţiile vin din partea Nokia Anew, o sursă destul de bună de informaţii neoficiale despre produsele Nokia încă nelansate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult