Nokia ar putea lansa foarte curând un telefon cu ecran pliabil

28.01.2020
Nokia ar putea lansa foarte curând un telefon cu ecran pliabil

Telefoanele Nokia din ultimii câţiva ani au fost apreciate pentru preţurile accesibile raportate la concurenţă, construcţie de calitate şi software foarte „curat” şi actualizat rapid, însă niciunul nu a reuşit să ţină pasul cu tehnologia şi tendinţele din piaţă. Este posibil însă ca în 2020, HMD Global să încerce şi ceva mai riscant cu acest brand, cele mai noi zvonuri vorbind despre un smartphone cu ecran pliabil, care ar putea fi lansat în viitorul apropiat.

Primele informaţii despre un telefon Nokia pliabil vine din partea Nokia Anew, o sursă de zvonuri care s-a dovedit a fi de încredere în trecut. Se pare că HMD a dezvoltat deja un prototip pentru un telefon Nokia de acest gen în 2019, iar lansarea lui ar putea fi programată pentru 2020 sau începutul anului 2021. De altfel, acest model ar putea fi prima dată prezentat chiar la Mobile World Congress 2020, care va avea loc la sfârşitul lunii februarie.

Până la acel moment însă vom fi văzut deja lansările modelelor Motorola Razr şi Samsung Galaxy Z Flip, pe lângă modelele Galaxy Fold şi Huawei Mate X. Ba chiar la MWC 2020 sunt aşteptate şi noi telefoane pliabile din partea altor companii. De exemplu, Huawei ar putea lansa noul Mate Xs, generaţia a doua de dispozitive pliabile, în cadrul evenimentului, în timp ce prototipuri de la producători din China precum TCL, Xiaomi sau Oppo sunt de asemenea aşteptate, chiar dacă nu vor fi prezentate drept produse gata de lansare.

Rămâne de văzut însă ce format de ecran pliabil adoptă HMD Global pentru telefonul lor Nokia. Galaxy Fold şi Huawei Mate X încearcă să ofere o experienţă de utilizare 2-in-1, cu ecran mic pentru activităţi de telefon şi ecran deschis pentru productivitate şi consum multimedia, în timp ce Motorola Razr şi viitorul Galaxy Z Flip încearcă să reducă dimensiunile unui smartphone modern prin pliere pe verticală.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult