Nokia a anunţat un eveniment enigmatic care va avea loc în cadrul Mobile World Congress 2014

24.01.2014
Nokia a anunţat un eveniment enigmatic care va avea loc în cadrul Mobile World Congress 2014

Achiziţia diviziei Devices & Services din cadrul Nokia de către Microsoft va fi finalizată în lunile care urmează, aceasta având deja toate aprobările legale necesare, însă finlandezii par decişi să profite de ultimele momente de independenţă şi au anunţat un eveniment important care va avea loc în cadrul Mobile World Congress.

Natura acestui eveniment este necunoscută în acest moment, invitaţia neoferind vreun indiciu clar. Finlandezii au avut un trimestru patru ceva mai slab, cele 8,4 milioane de terminale Lumia vândute în această perioadă marcând o scădere de la cele 8,8 milioane vândute în trimestrul anterior dar şi o creştere semnificativă de la cele 4,4 milioane vândute în aceeaşi perioadă din 2012, însă nu ne-am mira să asistăm la lansarea unor noi modele de telefoane Windows Phone menite să retrezească interesul cumpărătorilor.

Conform zvonurilor care s-au vehiculat până acum, Nokia ar pregăti trei noi modele Lumia. Dacă acestea se vor adeveri, Lumia 1820 ar trebui să preia titlul de vârf de gamă de la actualul Lumia 1520 şi să ofere un ecran de 5,2” cu rezoluţie QHD, un procesor Qualcomm Snapdragon 805, 3 GB de memorie RAM şi o cameră foto cu opţiuni avansate de focalizare care vor fi implementate hardware.

Pentru cei care doresc un terminal ceva mai mic, probabil că cel mai interesant va fi modelul 1520V, o versiune cu ecran mai mic de numai 4,3” a actualului vârf de gamă Lumia 1520. În final, cel de-al treilea model Lumia ar putea fi 1525, un telefon-gigant cu ecran de 6” ca 1520 dar cu o cameră foto mai bună.

Nu trebuie să uită însă de Normandy. Un enigmatic telefon din gama inferioară care foloseşte o versiune modificată a platformei Android, acesta a fost mediatizat destul de mult în ultimele luni chiar dacă soarta lui este incertă. În condiţiile în care Microsoft va prelua în curând echipele de cercetare, dezvoltare şi producţie Nokia, este neclar dacă noii proprietari vor considera necesară utilizarea unei astfel de platforme software, chiar dacă ea este dedicată doar îmbunătăţirii gamei inferioare Asha.

Evenimentul Nokia va avea loc pe data de 24 februarie începând cu ora 9:30 (ora României).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News