Nokia anunţă actualizări la Android 10 pentru cele mai ieftine telefoane ale sale

27.09.2019
Nokia anunţă actualizări la Android 10 pentru cele mai ieftine telefoane ale sale

Brandul Nokia, sub tutela startup-ului finlandez HMD Global, a fost desemnat drept cel mai rapid în actualizarea întregii sale oferte de smartphone-uri cu Android, iar compania nu pare să se culce pe o ureche. La numai o zi după ce Google a prezentat în mod oficial noul Android 10 Go Edition, versiunea dedicată smartphone-urilor cu hardware modest, Nokia anunţă cele trei modele care vor primi actualizarea, dar şi perioada de lansare în care utilizatorii se pot aştepta să o poată instala în versiune finală.

Juho Sarvikas, Chief Product Officer la HMD Global, a anunţat prin intermediul contului său de Twitter planurile companiei pentru actualizarea modelelor care rulează Android 9.0 Go în acest moment. Cele trei dispozitive vizate de această versiune a sistemului de operare sunt Nokia 1 Plus, Nokia 2.1 şi Nokia 1, toate urmând a primi noul update de software imediat ce este gata.

Planul pentru lansarea versiunii Android 10 Go Edition pentru acestea este împins însă până în 2020. Primul telefon care va primi actualizarea este Nokia 1 Plus, care va fi updatat în primul trimestru din 2020, adică în perioada ianuarie-martie. Nokia 2.1 şi Nokia 1 vor fi actualizate abia în trimestrul al doilea (aprilie-iunie).

 

 

Printre capabilităţile noi pe care Andorid 10 Go le va aduce pe aceste dispozitive este securitatea îmbunătăţită, graţie unui sistem nou şi eficient de criptare a datelor stocate, optimizări de performanţă, care pot accelera pornirea aplicaţiilor cu 10%, cât şi alte îmbunătăţiri la nivelul aplicaţiilor din categoria „Go” pre-instalate.

Acestea sunt cele mai ieftine telefoane din portofoliul de dispozitive al HMD Global, fiind dedicate în special pieţelor emergente, dar sunt disponibile şi în alte ţări ca soluţii de buget, fiind telefoane potrivite pentru cei care îşi cumpără primul smartphone, sau care locuiesc în regiuni unde accesul la internet mobil este scump sau limitat de acoperire slabă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult