Nokia aşteaptă vânzări în creştere pentru gama Windows Phone

12.01.2012
Nokia aşteaptă vânzări în creştere pentru gama Windows Phone

Mulţumită schimbărilor de ultim moment aduse gamei de telefoane cu sistem Windows Phone, Nokia poate privi în sfârşit cu optimism către viitor, aşteptând un an 2012 profitabil.

Nokia anticipează vânzări în creştere pentru gama Windows Phone

Tendinţele sunt confirmate de compania de analiză Morgan Stanley, cu cifre de vânzări de 37 milioane unităţi pentru gama smartphone cu sistem Windows Phone. Perspectivele pentru anul 2013 sunt şi mai încurajatoare, vânzările pentru gama de telefoane cu sistem Windows Phone urmând să crească peste nivelul produselor bazate pe Symbian, ajungând la nu mai puţin de 64 milioane de exemplare.

Pentru comparaţie, tot Morgan Stanley a estimat că vânzările HTC pentru anul 2012 nu vor depăşi 6 milioane de telefoane inteligente bazate pe Windows Phone, respectiv 10 milioane în 2013.

Rămâne de văzut dacă eforturile combinate ale celor doi giganţi – Nokia şi Microsoft, vor face ca aceste predicţii să se adeverească, chiar dacă sistemul de operare Windows Phone 7 este încă mult în urma competiţiei prezentate de Google Android şi Apple iOS, ambele fiind platforme ajunse demult la maturitate şi cu o bază solidă de utilizatori fideli.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News